Frederiksberg

Frederiksberg, som ursprungligen var en egen stad, är numer en av Köpenhamns trendigaste stadsdelar. I Frederiksberg hittar du mängder av shopping, Köpenhamns Zoo och gröna oaser som parkerna Frederiksberg Have och Landbohøjskolens Have (Kungliga danska veterinär- och lantbruksskolans trädgård).

Frederiksberg – Köpenhamns gröna lunga

Frederiksberg Have | Frederiksberg | Foto: Wonderful Copenhagen | Scandic HotelsFrederiksberg är en av Köpenhamns grönaste stadsdelar. En stor del av området upptas av parkområdena Søndermarken, Frederiksberg Have och Landbohøjskolen Have. Søndermarken och Frederiksberg Have anlades med inspiration av de franska barockträdgårdarna och är perfekta för helgutflykter och soliga dagar. Från ena hörnet av Frederiksberg Have kan du få en skymt av elefanterna på Köpenhamns Zoo. Landbohøjskolen Have tillhör Köpenhamns universitet och används i dag både som centrum för lärande och som rekreationsområde. Här kan de många besökare som kommer varje dag beundra blommor, träd och buskar.

Frederiksbergs slott

På Frederiksberg Haves högsta punkt ligger Frederiksbergs slott med vacker utsikt över sjön. Det här gula slottet byggdes på 1700-talet med inspiration från den italienska arkitekturen. Den danske kungen Fredrik IV använde slottet som sommarresidens, och Kristian VI bodde här under byggnationen av Christiansborgs slott. Om du vill se slottet inifrån kan du gå en rundtur den sista lördagen varje månad, förutom under juli och december.

Frederiksberg Have | Frederiksberg | Foto: Wonderful Copenhagen | Scandic Hotels

Cisternerna i Søndermarken

Långt under jorden i parkområdet Søndermarken ligger de gamla vattencisternerna. På 1800-talet uppstod en enorm efterfrågan på vatten, och för att tillgodose detta behov grävde man cisternerna i Søndermarken. Här kunde vatten från sjöarna förvaras och sedan pumpas ut till hushållen i Köpenhamn. I dag är cisternerna en fantastisk utställningslokal där besökare kan lära sig mer om en central del av Köpenhamns historia i en stämningsfull miljö och se det enorma rummet där vattnet förvarades.

Shopping i Frederiksberg

Shopping i Frederiksberg | Frederiksberg | Foto: Wonderful Copenhagen | Scandic HotelsPrecis som i resten av Köpenhamn finns det mängder av fantastisk shopping i Frederiksberg. Værnedamsvej, som löper mellan Frederiksberg och Vesterbro, erbjuder en uppsjö av designbutiker, caféer och restauranger. Längs Gammel Kongevej, som ofta kallas Frederiksbergs hjärta, finns det gott om möjligheter att sätta sprätt på reskassan. Vädret i Danmark kan vara oförutsägbart, och om solen gömmer sig bakom molnen kan du alltid strosa runt i Frederiksberg Centret, där du hittar ett stort utbud av butiker.

Restauranger och caféer i Frederiksberg

I Frederiksberg är det inte långt mellan mat- och dryckesupplevelserna. Längs Værnedamsvej trängs små caféer och restauranger, varav Formel B och Mielcke & Hurtigkarl förtjänar ett omnämnande bland de mest exklusiva alternativen. Om du är sugen på något sött kan du stanna till vid Bertels Salon i Frederiksberg. Deras prisbelönta cheesecake är väl värd ett besök.

Hotell i Frederiksberg

Om du vill besöka Köpenhamn med stil ska du definitivt bo i Frederiksberg. Scandic Copenhagen ligger alldeles intill Gammel Kongevej, och hotellet har gångavstånd till allt som Frederiksberg har att erbjuda.