Vesterbro

Vesterbro är historien om en stadsdel som tidigare var känd som arbetar- och bordellkvarter. Nu för tiden hittar du istället familjer, trendiga butiker och restauranger. Om du kommer till Köpenhamn får du inte missa ett besök till Vesterbro.

Stadsdelen i västra Köpenhamn

Vesterbro | Foto: VisitDenmark | Scandic HotelsVesterbro sträcker sig från Köpenhamns myllrande centralstation till den rofyllda Vestre kyrkogård, och från det sofistikerade Frederiksberg till det blomstrande kvarteret Sydhavnen. Vesterbro är en del av Köpenhamns historia som du inte får missa. Här samsas barnfamiljer och skateboardåkare med äldre invånare som har bott här sedan den här delen av staden var ett arbetarkvarter.

Restauranger och caféer

Vesterbro är fyllt till bredden av mysiga caféer där lokalbefolkning och turister träffas över en kopp kaffe eller en ekologisk frukost. Gå till Granola på Værnedamsvej – ett café med charmig bakgård. Eller titta förbi på Café Bang & Jensen på Istedgade, som ligger i ett gammalt apotek. Om du letar efter utmärkta restauranger är Vesterbro rätt plats för dig. Här finns gourmetrestauranger, hippa hamburgerbarer och på sommaren olika salustånd på Kødbyens Mad & Marked (matmarknad). I Kødbyen (slakthusområdet) finns delikatesser året om, och du hittar allt från fisk till fågel på menyerna.

Shopping

Shopping i Vesterbro | Foto: copenhagenmediacenter.com | Scandic HotelsVill du köpa ett stycke unik dansk design att ta med dig hem från din vistelse i Köpenhamn? Då ska du leta i Vesterbro. Här finns mängder av små lokala designbutiker som erbjuder allt från kläder och smycken till möbler och hantverksföremål. Ta en promenad på Værnedamsvej, Istedgade eller Vesterbrogade så kommer du att hitta massor av affärer och butiker.

Gröna oaser och gratis underhållning

Var snäll mot plånboken och ta del av något av de många nöjen som Vesterbro har att erbjuda. Varför inte besöka Vestre kyrkogård, där det alltid är lugnt och rofyllt. Här ligger många berömda personer begravda, och under sommaren kan du gå med på en guidad rundtur av kyrkogården utan kostnad.Vestre kyrkogård i Vesterbro | Foto: copenhagenmediacenter.com | Scandic Hotels

Akademiets Have (Akademiens trädgård) är en tillflyktsort och grön oas mitt i storstaden. Den här stora parken är ett perfekt utflyktsmål för barn och föräldrar med en picknickfilt och korg. Du hittar Akademiets Have vid Carlsberg gamla bryggeribyggnader.

Köpenhamns sjöar är som ett pärlband. De fem sjöarna är några av Köpenhamns mest utmärkande landmärken. Sjöarna länkar samman Vesterbro, Nørrebro och Østerbro och fungerar som ett rekreationsområde för Köpenhamnsborna. Vägen som går runt sjöarna är ungefär 6 km lång och har också anpassats för joggare.

För nattugglorna

Vesterbro sover aldrig. Den här stadsdelen är känd för sitt nattliv och erbjuder en mängd barer, restauranger och nattklubbar för alla nattugglor. Strosa runt i Kødbyen och känn rytmen från klubbmusiken pulsera genom fötterna när du går förbi. De exklusiva cocktailbarernas bartendrar blandar de bästa drinkar du kan tänka dig. Glöm inte att besöka någon av områdets många pubar, där stadens invånare träffas över en öl och ett parti tärning.

Hotell i Vesterbro

Vi kan rekommendera tre hotell i Vesterbro, som har närhet till allt som stadsdelen har att erbjuda och allmänna transportmedel.