Årets sportförälder 2022

Ett hjärtligt tack till alla er som nominerade i Årets Sportförälder 2022. Över 1200 bidrag kom in och vi har läst varenda ett. Nu har vi ett resultat, möt årets vinnare!för sjätte året i rad har Vi utsett Årets sportförälder

I år föll vårt val på Carlos Durón, ideell ledare i Lödde IF som i år uppmärksammas för sitt engagemang, både i föreningen och i Löddeköpinge sedan år 2020. 

– I början kändes det lite overkligt, men när chocken lagt sig är det mycket hedrande. Hjärtat blir varmt när jag förstod att jag gjort skillnad, säger Carlos Durón, vinnare av årets sportförälder 2022. 

Utöver sitt engagemang i föreningen Lödde IF strax utanför Lund är han initiativtagare av ”spontanfotboll”. Här möts flera generationer på helger för att spela fotboll och umgås tillsammans. 

– Idéen om spontanfotboll föddes av att min grabb var lite rastlös och jag som förälder vill gärna att barnen ska röra mycket på sig samt att skärmtiden ska minska. Jag slängde ut en fråga på byn om det var någon som vill spela fotboll spontant, vilket blev en succé. Nu ses vi varje vecka, ibland bara några få och ibland fler. Här möts alla som vill, föräldrar, syskon, barn och förbipasserande. Vi lär oss av varandra samtidigt som vi har roligt, fotboll har verkligen en förmåga att förena oss, säger Carlos.

Juryns motivering:

"Juryn är enade om att Carlos är en riktig eldsjäl som lägger ned det där extra för att barnen/ungdomarna ska känna glädje i sin sport. Carlos sprider sann fotbollsglädje både inom föreningen och på byn. Utöver sitt stora ideella engagemang i Lödde IF bjuder han in till spontanfotboll på kvällar och helger, ett initiativ där generationer möts och har kul oavsett bakgrund."

Nominerad av Emma Strömstedt med motiveringen:

"Han har ingen fotbollsbakgrund och kom till Sverige som femåring, flykting från El Salvador med sin mamma, syskon och en resväska. Idag är han lagtränare för 48 st. (!) pojkar födda 2015 sedan deras start för ca tre år sedan. [...] Förutom att han tränar laget två gånger/vecka och därtill matcher på helgerna så är han även initiativtagare till ”spontanfotboll”. Dvs någon kväll/helg nästintill varje vecka drar han ihop och skickar ut meddelande till alla föräldrar med förfrågan om killarna med/utan föräldrar, syskon/nära och kära vill träffas och spela fotboll ihop i byn. [...] Han sprider sann fotbollsglädje och enar generationer oavsett bakgrund [...] Han är en stor inspirationskälla & bidrar med oerhört mycket till det svenska samhället varför han är värd detta pris!"

Om årets sportförälder

På Scandic gillar vi sport och är stolta över att under årtionden ha härbärgerat alla från minsta knatte till den störst lysande stjärnan. Nu vill vi uppmärksamma alla engagerande och stöttande sportföräldrar som kliver upp tidigt i gryningen för att skjutsa de små förmågorna till cuper, matcher och träningar, som kränger korv i klubbhuset och som under kalla vinterdagar hejar på från sidlinjen.

För sjätte året i rad utsåg vi Årets sportförälder.

Vinsten: en upplevelse för hela laget

Vinnaren får en övernattning på valfritt hotell i Sverige för två personer. En god frukostbuffé ingår. Presentvouchern är giltig i ett år från utfärdande datum.

Om din hjälte blir vår favorit så belönas hela laget eller gruppen. I prispotten ligger nämligen fantastiska priser.

Vem är en "sportförälder"?

En sportförälder kan vara en mamma, pappa, moster, kusin, granne eller tränare som engagerar sig i barn- eller ungdomsidrotten. Det kan kort och gott vara vem som helst som gör det där lilla extra.

Om tävlingen

Tävlingen går ut på att medtävlande ska nominera en kandidat till Årets sportförälder tillsammans med en motivation. Tävlingen pågår under perioden 16 januari-12 februari 2023 fram till kl. 00:00. Du behöver vara minst 18 år för att delta. Vinsten består av biljetter för laget för upp till 20 personer till ett sportevenemang i Sverige, övernattning inkl. frukost för laget på ett valfritt Scandic. För Årets sportförälder och en vän ingår även två VIP-paket inkl. galamiddag på Idrottsgalan 2024 i Stockholm samt övernattning inkl. frukost på valfritt Scandic. Värdet uppgår till 45,000 kronor och kan inte växlas in mot pengar vid uteblivet nyttjande och ska utnyttjas inom ett år från utfärdandet och gäller helger (fre-sön) samt skollov. Lagpriset kan utnyttjas under 2023. Vinnaren ombesörjer själv resekostnader samt eventuell vinstskatt. Vinnaren kommer att utses av en jury på Scandic och beslutet kan inte överklagas. Vinnaren kommer att underrättas efter tävlingens avslut via den e-post man anger och kommer att presenteras den 21 februari 2023 i Scandics digitala kanaler. Tävlingen utförs av Scandic Hotels AB, Box 6197, 102 33 Stockholm.