Årets sportförälder 2023

Ett hjärtligt TACK till alla er som nominerade i Årets sportförälder 2023. 2600 bidrag skickades in och vi har läst varenda ett. Nu har vi ett resultat, möt årets vinnare.För sjunde året i rad har vi utsett Årets sportförälder

Av 2600 nomineringar utsågs fem finalister som svenska folket sedan fick rösta på. Priset, som delas ut för sjunde året i rad går i år till Kousay Hassan från Malmö. Han prisas för sitt stora engagemang som ideell ledare i föreningen Kulladals FF, Malmö. 

- Jag är alltid uppmärksam på tecken på psykisk ohälsa för att kunna erbjuda stöd. Det handlar om att vara en komplett tränare och stötta spelarnas välbefinnande både på och utanför planen. Jag brukar erbjuda öppna och ärliga samtal där spelarna känner sig bekväma att dela sina känslor och utmaningar. Ungdomarna kan bära på ett tungt bagage som byggts av problem med familj, vänner, skola eller relationer. Så när det ringer om nätterna tar jag mer än gärna samtalet och lyssnar för att de ska få lätta på trycket lite eller så träffas vi ute och går en promenad om det behövs, säger Kousay Hassan.

Under två år har läkarstudenten och fotbollstränaren Kousay Hassan tränat pojkar födda 2007, tre gånger i veckan i föreningen Kulladals FF i Malmö. Av klubben beskrivs han som en brinnande eldsjäl som vill skapa en trygg och bra miljö för unga oavsett bakgrund eller förkunskaper. Att verka mot ungas psykiska ohälsa är något som Kousay kombinerar med sin tränarroll.

Föreningens motivering

"Kousay är inte bara en fotbollstränare, utan en osjälvisk ledare och mentor som går långt utöver förväntningarna för att stödja och inspirera unga idrottare. Kousay visar alltid sin positiva sida, oavsett väder och humör finns han alltid där för att stötta och hjälpa både med rådgivning privat och i sporten. Som tränare har Kousay visat en oöverträffad hängivenhet till sina spelare och det är tydligt att hans engagemang sträcker sig långt bortom fotbollsplanen, då vi ser upp till honom som både en storebror och förtroendefigur. Vi kan ringa Kousay när som helst på dygnet och han svarar alltid och han brukar alltid lära oss nya grejer och inspirera oss till bättre saker."

Om årets sportförälder

På Scandic gillar vi sport och är stolta över att under årtionden ha härbärgerat alla från minsta knatte till den störst lysande stjärnan. Nu vill vi uppmärksamma alla engagerande och stöttande sportföräldrar som kliver upp tidigt i gryningen för att skjutsa de små förmågorna till cuper, matcher och träningar, som kränger korv i klubbhuset och som under kalla vinterdagar hejar på från sidlinjen.

För sjunde året i rad utser vi Årets sportförälder.

Vinsten: en upplevelse för hela laget

Vinnaren får en övernattning på valfritt hotell i Sverige för två personer. En god frukostbuffé ingår. Presentvouchern är giltig i ett år från utfärdande datum.

Om din hjälte blir vår favorit så belönas hela laget eller gruppen. I prispotten ligger nämligen fantastiska priser.

Ett andra-pris delas ut till de övriga fyra finalisterna som får varsin övernattning för två personer på valfritt Scandic.

Vem är en "sportförälder"?

En sportförälder kan vara en mamma, pappa, moster, kusin, granne eller tränare som engagerar sig i barn- eller ungdomsidrotten. Det kan kort och gott vara vem som helst som gör det där lilla extra.

Om tävlingen

Tävlingen går ut på att medtävlande ska nominera en kandidat till Årets sportförälder tillsammans med en motivation. 5 finalister väljs ut av juryn och vinnaren röstas fram av allmänheten. Den finalist som vinner är den som fått flest röster. Nomineringen pågår till och med 27 november 2023 fram till kl. 00:00. Vinsten består av biljetter för laget för upp till 20 personer till ett sportevenemang i Sverige, övernattning inkl. frukost för laget på ett valfritt Scandic.

För Årets sportförälder och en vän ingår även två VIP-paket inkl. galamiddag på Idrottsgalan 2024 i Stockholm samt övernattning inkl. frukost på valfritt Scandic. Värdet uppgår till 45,000 kronor och kan inte växlas in mot pengar vid uteblivet nyttjande och ska utnyttjas inom ett år från utfärdandet och gäller helger (fre-sön) samt skollov. Lagpriset kan utnyttjas under 2024. Vinnaren ombesörjer själv resekostnader samt eventuell vinstskatt. Vinnaren kommer att utses av en jury på Scandic och beslutet kan inte överklagas. Vinnaren kommer att underrättas efter tävlingens avslut via den e-post man anger och kommer att presenteras den 15 januari 2024 i Scandics digitala kanaler. Tävlingen utförs av Scandic Hotels AB, Box 6197, 102 33 Stockholm.