Åsa och Minna: "Det känns lite lyxigt"

Webbkonsulterna Åsa och Minna gav kontoret nobben och tog dagens möte på Scandic Grand Central istället. Den annorlunda miljön var en av anledningarna - det blir lite mindre formellt och känns en smula lyxigt, menar de.Varför lobbyjobbar ni idag?

Minna: Jag har sett folk sitta och jobba här och blev nyfiken. Så vi bestämde oss för att ta ett möte här idag.

Vad gillar ni med att jobba på hotell?

Åsa: Jag gillar miljöombytet, och att det känns lite lyxigt.

Minna: Precis, det känns roligare än att sitta på kontoret. Och jag tycker miljön är bra om man till exempel vill ha ett one-to-one-samtal. Det blir lite mindre formellt att sitta i en hotellobby.

Vad är största skillnaden jämfört med ett vanligt kontor?

Åsa: Man känner sig friare och blir mer kreativ tycker jag. De flesta riktigt bra idéerna kommer ju sällan vid skrivbordet på kontoret.

Minna: Jag håller med, det är inspirerande att ha människor runt sig. Om jag behöver sitta helt koncentrerad brukar jag ta med mina lurar med noise cancelling.

Vad är bäst med att jobba utanför kontoret?

Minna: Jag tycker miljöombytet är viktigt, bara en sådan sak som att sitta i en lokal med snygg inredning ger en positiv kick.

Åsa: Jag tror det är det här med frihetskänslan, att lämna skrivbordet och samtidigt inte sitta hemma där tvättmaskinen pockar på uppmärksamhet.