Mats: "Kan göra min grej utan att bli störd"

Tidigare hyrde han plats i ett så kallat coworking space för sina frilansuppdrag. Numera tar texterna form i olika lobbys på stan. Det passar mig bra att kunna växla miljö och gå helt in i min grej, menar han.Varför lobbyjobbar du?

– Jag tycker det är trevligt och prisvärt. Tidigare satt jag i ett coworking space, men det här är mer dynamiskt. Och så ligger det bra till geografiskt också.

Vad gillar du med att jobba på hotell?

– Det är avslappnat men ändå lite livfullt. En bra mix helt enkelt. På café kan jag ibland känna att jag sitter och tar upp plats. Men i hotellobbys finns det oftast gott om plats, så den känslan får jag inte här.

Vilka är fördelarna jämfört med en ”vanlig” arbetsplats?

– Jag har faktiskt två jobb och delar upp veckan mellan att sitta på ett vanligt kontor och att frilansa. För mig är det perfekt att sitta på hotell när jag behöver skriva och koncentrera mig. Jag ser det lite som ett aktivitetsbaserat kontor och brukar till exempel växla mellan att sitta i en fåtölj och vid någon av skrivbordsplatserna.

Vad är bäst med att jobba utanför kontoret?

– Det är att det är så flexibelt. Ibland börjar jag arbetsdagen på ett ställe och byter efter lunch. Men framförallt är fördelen att jag kan gå helt in i min grej utan att bli störd.