Recept – Fröknäcke

Hemgjort fröknäcke - härligt knaprigt!

Med det här receptet blir det en enkel match att göra ditt eget knäckebröd. Välj bara dina favoriter bland frön och sädesslag så har du snabbt förvandlat dem det till ett knaprigt och gott fröknäcke. Du bestämmer själv hur tjockt brödet ska vara, men kom ihåg att ju tunnare det är, desto knaprigare blir det.

Ingredienser

  • 4 dl havremjöl
  • 4 dl grovt mjöl
  • 4 dl frön
  • 6 dl vatten
  • 3 msk salt

Så här gör du


1. Koka upp vattnet och tillsätt alla ingredienser.

2. Rör ihop till en fast smet och kavla ut på en plåt täckt med bakpapper.

3. För att få smeten tunn och jämn kan du doppa en spatel i vatten, vilket gör arbetet enklare.

4. Grädda i 170 °C i ca 40 minuter, tills brödet är knaprigt och får en gyllene färg.