Äntligen – receptet på den perfekta äggröran

Äggröra är mångas favorit på frukostbordet. Inget att slarva med alltså. Med det här receptet får du snabbt och enkelt ihop en perfekt krämig äggröra.

Krämig äggröra – ingredienser

6 portioner

  • 10 ägg
  • 2 dl grädde
  • 100 g smör
  • Gräslök
  • Salt och peppar

Så här gör du

1. Knäck 10 ägg i en skål.

2. Vispa ihop äggen med ca 2 dl grädde.

3. Smält 50 g smör i en stekpanna på medel till hög värme. Häll äggblandningen i stekpannan och stek medan du rör försiktigt.

4. När äggblandningen börjar tjockna, ta snabbt av den från värmen – men fortsätt röra! Tillsätt sedan 50 gram rumstempererat smör och rör om tills röran är sammetslen.

5. Dekorera med lite finhackad gräslök, smaka av med salt och peppar och servera.