Recept - Ägg på nytt sätt

Snabbt, gott och enkelt!

Ägg är en återkommande klassiker i köket. Och perfekt att kombinera med rester. Här är en vacker och fantasifull rätt från Aicha Bouhlou som driver matbloggen Aichasmat.no.

"Jag väljer ofta ägg i kombination med tomater, lök och andra grönsaker när jag behöver laga något snabbt, gott och enkelt. Det här receptet är perfekt att göra med rester, när du har grönsaker över och inte vet vad du ska göra av dem."

Ingredienser

  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten gul eller grön paprika, skivad
  • 1/2 röd chili, hackad
  • 400 g körsbärstomater i olika färger
  • 1 lök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 ägg
  • 1 avokado
  • 1 tsk kummin
  • Persilja
  • Salt och peppar
  • Extra jungfruolivolja

Så här gör du

1. Ta bort fröna, skiva paprikorna och hacka chilin.

2. Hacka tomaterna, eller behåll dem hela om du föredrar det.

3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Tillsätt löken och stek i några minuter.

4.Lägg i paprikan, vitlök och chili och stek tillsammans med löken under omrörning i ca 3 minuter.

5.Tillsätt kummin och tomater och stek en stund till. Tillsätt persilja samt salt och peppar efter smak.

6.Knäck i äggen och låt dem stå utan att röra tills de är genomstekta.

7.Servera med en skiva avokado och fullkornsbröd.

Bon appetit!