Sommarens trendigaste recept
En god sommar börjar med massor av frukter och bär. Christian Grevius är bar manager och Gustav Onnermark är köksmästare på nyöppnade Haymarket by Scandic. Här delar de med sig av sina favoritrecept för långa sommarnätter.
Ananasravioli med kokos, rom & myntasorbet
Gustav har komponerat en somrig dessert inspirerad av Greta Garbo, som blev upptäckt på varuhuset PUB (nuvarande Haymarket by Scandic ) där hon jobbade på hattavdelningen.
4 portioner
Kokuscurd
- 400g kokosmjölk
- 50g socker
- 1 helt ägg + 2 äggulor
- Saft från ½ lime
- 1 gelatinblad
Gör så här: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa socker och ägg i en kall kastrull tills sockret löst sig. Tillsätt kokosmjölk och limesaft och värm på medelvärme under konstant vispning tills krämen tjocknar. Ta av från värmen och tillsätt gelatinet. Kyl ned och lägg upp i spritspåse (lägg plastfilm direkt mot ytan under nedkylning för att undvika att ett skinn bildas).
Ravioli
- 1 ananas
- 3 dl vatten
- 1 dl ljus rom
- 200 g socker
- Kokoscurd
Gör så här: Skala ananasen så rund som möjligt, och skiva så tunt som möjligt. Sprid ut skivorna i en form. Koka upp vatten, socker och rom och låt koka i en minut. Slå den varma lagen över ananasen och låt svalna helt. Marinera i kylskåp i minst en timme. Välj ut de 8 vackraste skivorna och lägg undan resten tillsammans med lagen. Placera en ananasskiva på tallriken och spritsa på kokoscurden, lägg försiktigt på en till skiva för att göra en ravioli.
Ananassalsa
- Resterande ananasskivor i sin sockerlag
- 5 blad mynta tunt skivad
Gör så här: Tärna ananasen fint och vänd upp med mynta och eventuellt lite av den sparade lagen.
Myntasorbet
- 2,5 dl citronjuice
- 1,25 dl socker
- 4,25 dl vatten
- 1 dl plockad mynta
Gör så här: Koka upp alltsammans och låt koka i 3 minuter. Ta av från värmen och låt kallna helt. Sila genom en finmaskig sil och kör i glassmaskin.