Julmarknader i Hamburg

Om du inte kan få nog av glögg, rostade mandlar och kastanjer är Hamburg rätt plats för dig! Som Tysklands näst största stad har Hamburg en uppsjö av julmarknader för alla smaker. Oavsett om du reser med barn, en partner eller ensam så erbjuder Hamburg mängder av skoj och festligheter för alla som älskar julmarknader. Här presenterar vi de vackraste julmarknaderna i Hamburg.Den historiska julmarknaden

En av Hamburgs största och mest berömda julmarknader är den historiska julmarknaden på torget Rathausmarkt. Här är det årliga mottot ”Konst, inte kommers”. Med Hamburgs rådhus (Rathaus) som kuliss kan du dricka den populära Rathaus-glöggen och hitta handsnidade träfigurer och andra omsorgsfullt tillverkade hantverksföremål, leksaker och originella presentidéer. Den här julmarknaden öppnar sina dörrar från slutet av november och fram till strax före jul, och den ligger bara 15 minuters promenad från vårt hotell i centrum. Höjdpunkter: Varje dag flyger jultomten över den historiska julmarknaden i sin släde och berättar historien om Rudolf med röda mulen! Dessutom anordnas en julparad varje lördag under advent.

Den ”coolaste” julmarknaden

Hamburg är känt för sitt spännande och extravaganta uteliv på Reeperbahn. Den populära partygatan kommer även i år att stå värd för den kultförklarade julmarknaden ”Santa Pauli”, som börjar i mitten av november. Förutom den traditionella julförsäljningen erbjuder torget Spielbudenplatz en skattkista av souvenirer med fräcka inslag. Här finns alltid intressant underhållning med livemusik och varieténummer även när temperaturen sjunker.

Den maritima julmarknaden

Julmarknaden vid Fleetinsel i hjärtat av stadsdelen HafenCity är en alldeles speciell upplevelse. Läget vid Alsterfleet-kanalen och närheten till hamnen ger den här julmarknaden en maritim känsla. Arkitekturen i wilhelminsk stil och utsikten över det glimrande vattnet sprider ett romantiskt skimmer över tillställningen. Det finns även mycket för barn att roas av, som karusellen och de klassiska segelfartygen. Julmarknaden vid Fleetinsel är öppen från slutet av november till strax före jul.

Den färgglada julmarknaden

Julmarknaden i Ottensen är definitivt värd ett besök. På gränsen mellan stadsdelarna Ottensen och Altona, strax intill stationen Altona, ligger Ottensen julmarknad, som erbjuder ett färgglatt utbud av mat och hantverksföremål från hela världen. Här står familjeunderhållning i fokus. Från julsagor och dockteater till chansen att prova på bakning och hantverk, här finns något för alla. Även den här fantastiska marknaden är öppen från slutet av november fram till strax före jul.

Den magiska vintermarknaden

Lysande tält, ljus som speglar sig i sjön Binnenalster, skålar med bål och ett pariserhjul – allt det och mycket mer hittar du från och med slutet av november på Weisserzauber vintermarknad på Hamburgs boulevard Jungfernstieg. Vita pagodtält förvandlar Hamburgs fantastiska boulevard till ett hav av glittrande ljus. Det historiska pariserhjulet, som ger en fantastisk utsikt över den magiska julbelysningen, är särskilt populär bland barnen. Den här marknaden håller öppet från slutet av november till slutet av december.

Den traditionella julmarknaden

Bara ett stenkast från vårt hotell Scandic Hamburg Emporio finns julmarknaden på torget Gänsemarkt. Stugor i pepparkaksstil förvandlar Gänsemarkt till en liten hemtrevlig sagoby. Det är hit man ska gå för att hitta alla traditionella klassiker som Schmalzkuchen (kakor), Spanferkel (spädgris) och olika sorters varm bål.

Nära vattnet men torrt och skönt

Vårt hotell Scandic Hamburg Emporio ligger inte långt från den berömda sjön Binnenalster och boulevarden Jungfernstieg. Hotellets design är baserad på temat ”Vatten”. I vår bar och lounge H2O kan du välja bland säsongsbetonade rätter eller avsluta dagen med en drink i vår hotellbar. För skandinaviska julklassiker kan du prova vårt traditionella julbord som serveras på utvalda dagar.