Upptäck Hamburg med barn

Ska du resa till Hamburg med barnen? Kul! Här är ingen brist på saker att göra. Vi ger dig våra fem bästa tips för ett härligt äventyr. Från vackra platser till spännande aktiviteter, lekar och äventyr, det är inte bara barnen som kommer att älska de här barnvänliga Hamburg-tipsen.1. Njut av naturen på Hagenbeck djurpark


Foto: Hagenbeck/Toni Gunner

Den hundra år gamla Tierpark Hagenbeck är Tysklands äldsta djurpark, vars popularitet sträcker sig långt utanför Hamburg. Lär dig mer om fler än 1 800 djur från alla kontinenter. Sätt barnen i djurparksskola eller håll det inom familjen och gå en privat rundtur.  

2. Släpp loss på Grasbrookpark lekplats

Mitt i hjärtat av denna eleganta hamnstad, i Speicherstadt-området, ligger en fantastisk lekplats. På Grasbrookpark vid Hübenerstraße finns massor av lekutrustning, klätterställningar i trä, stora gräsområden och träd som ger skugga. Från lekplatsen får du en av Hamburgs vackraste utsikter mot Elbphilharmonie konserthus.

3. Häng med, lär och förstå på KLICK barnmuseum


Foto: Klick barnmuseum

På Klick barnmuseum i Hamburg-Osdorf får barnen prova, ställa frågor, klämma och känna och uppleva museet med alla sina sinnen. I de olika områdena ”Gammelfarmors vardag”, ”10 000 f.Kr./stenåldern” eller ”Byggarbetsplats – välkommen in”, kan barn lära sig om historia och vardagslivet genom lek.

4. Upptäck Miniatur Wunderland


Foto: Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland i Hamburger Speicherstadt är en av Europas mest framgångsrika utställningar. Miniatyrvärldarna har nu utökats till nio länder – utan något slut i sikte. En perfekt dagsutflykt för både barn och vuxna, och roligt även om du inte är ett fan av modelljärnvägar.

5. Middag på berg- och dalbana

Om all spänning har gjort dig hungrig får du inte missa ett besök till berg- och dalbana-restaurangen Schwerelos. Här är barnfamiljer mer än välkomna. Burgare, pasta och fisk flyger fram genom restaurangen i kastruller på räls ända fram till tallriken. Det här vill du inte missa!

Bo nära allt det roliga

Att utforska Hamburg med barn är dubbelt så roligt. Föräldrar kan njuta av sin stadssemester och stanna till vid barnvänliga attraktioner och samtidigt titta på sevärdheterna. Scandic Hamburg Emporio är den perfekta utgångspunkten. Vårt hotell har ett centralt läge vid Gänsemarkt-torget i närheten av Speicherstadt-området. Kom ihåg att barn under 15 år bor gratis på Scandic!