Ta färjan till Stockholm

Ett smidigt sätt att ta sig till Gdansk på är via Östersjön. Det går färjor från Nynäshamn söder om Stockholm, du åker på kvällen och är framme vid lunch nästa dag. Här hittar du allt du behöver veta om den turen mellan Gdansk och Stockholm.Gdansk: en romantisk hamnstad

Den polska hamnstaden Gdansk ligger vid Östersjöns kust och är känd för att vara en av Polens mest levande städer. Det är även landets viktigaste hamnstad med flera skeppsvarv. De långa och ovanligt breda stränderna gör Gdansk till ett utmärkt semestermål. Om du tar en promenad kommer du att upptäcka de många mysiga barerna, caféerna och butikerna på gatan Frauengasse. Scandic Gdansk har ett perfekt läge bara tio minuters promenad från gamla stan. Fartyget ankommer och avgår vid Polferries terminal i Gdansks hamn.

FÄRJA Nynäshamn-gdansk

Båtturen mellan Nynäshamn och Gdansk tar 18 timmar och anordnas av det polska rederiet Polferries. Turen avgår kl 18 i båda riktningar och båten ankommer i hamn kl 12 följande dag. Perfekt alltså att äta middag på båten, sova gott i hytt om natten och sedan komma fram ett par timmar efter frukost. Ombord finns hytter, butiker, barer, en restaurang och till och med ett disko. Mellan Stockholm och Nynäshamn tar du dig på ca 45 min med bil eller buss och ca en timme med pendeltåg.