Hotell nära skidbackar

Upptäck några av Norges bästa skiddestinationer i vinter! Ta med familjen eller kompisgänget på en resa fylld av naturupplevelser, skidåkning och bekvämt boende i närheten av skidbackar runt om i landet. Ladda batterierna med vår prisbelönta frukost och middag. Och kom ihåg, barn under 12 år bor utan kostnad i sällskap av en vuxen.HAFJELL

Scandic Hafjell

Bo alldeles i närheten av en av landets bästa skidanläggningar. Scandic Hafjell ligger 700 m från Hafjell alpinanläggning, som bjuder på 44 km pist fördelat på 32 nedfarter, från gröna till svarta i svårighetsgrad, samt flera terrängparker för de som vill testa twin-tip eller sina snowboardkunskaper. Dessutom finns det 600 km fantastiska längdskidåkningsspår i området. Låt gondolen ta dig med till toppen av fjället, och glid sedan rakt ut i längdskidåkningsspåret.

Hafjell alpinanläggning är en del av Lillehammer Ski Resort, och liftkortet ger dig tillgång till fem olika skidanläggningar.

Hotellet har många av de faciliteter man kan förvänta sig av ett högfjällshotell, med allt från skidförvaring, bastu, inomhuspool och ett mysigt sällskapsrum med öppen spis där du kan koppla av med något att dricka efter en aktiv dag i backen.

Foto: Scandic/Vegard Breie, hafjell.no

OSLO

Oslo är en utmärkt destination för dig som önskar kombinera din semester med vinteraktiviteter. 

Oslos största skidanläggning, Oslo Vinterpark, som närmaste granne, har du den bästa utgångspunkten för en aktiv vintervistelse. Vinterparken bjuder på varierande utmaningar med hela 18 backar och 11 liftar, varav 3 är sittliftar. Om du hellre åker på längden hittar du ett stort nätverk av spår i Nordmarka. Vi har flera hotell för dig som vill bo i Oslo på vinterresan.

På kvällen kan du njuta av en bättre måltid på vår hotellrestaurang De Fem Stuer, ackompanjerat av Oslos vackraste utsikter. Om du saknar storstadspulsen ligger Oslo centrum bara 10 minuter bort, med ett stort utbud av restauranger, caféer och nattliv.

Foto: larsen@oslovinterpark, Visit Oslo/Preben Stene

LILLEHAMMER

Scandic Lillehammer Hotel och Scandic Victoria Lillehammer

Planera en aktiv och rolig vistelse i Lillehammer och bo på något av våra hotell här. Hotellen ligger centralt med gångavstånd till både buss och tåg. Skidanläggningarna Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Gala och Sjusjoen ligger alla i regionen Lillehammer och Gudbrandsdalen.

Opplandstrafikk-bussen som går till Hafjell stannar precis utanför hotellen, med avgång varje morgon och retur varje eftermiddag.

Tillsammans utgör de fem skidanläggningarna Lillehammer Ski Resort, som du kan besöka med samma liftkort. För den som vågar är det ett måste att besöka Lillehammers olympiska bob- och rodelbana, där du kan prova bobrafting och fyrmansbob.

Foto: Scandic/visitnorway.com

NARVIK

Scandic Narvik

Ta skidåkningen till nya höjder på Narvikfjellet, en av Skandinaviens coolaste skidanläggningar. Familjer och nybörjare uppskattar barnliften och flera anpassade backar med hopp, barnlekar och parkinslag. För erfarna alpinåkare bjuder anläggningen på flera tekniska backar som garanterar en ordentlig dos adrenalin.

Narvikfjellet har en av Skandinaviens största fallhöjder och här kan du njuta av offpiståkning i världsklass. Skidanläggningen börjar i stadens centrum ca 200 m över havet, och skidliftarna tar dig upp till 1 006 m höjd över havet på 10–15 minuter.

Avsluta dagen med  ett besök till hotellets skybar på 16:e våningen.  

Foto: Kjetil Janson/Narvikfjellet.no

VALDRES

Scandic Valdres

Valdres bjuder på ett varierat och spännande alpin- och snowboardutbud med backar som passar alla. Testa topparna i Jotunheimen eller upplev en mängd vinteraktiviteter för hela familjen.

Scandic Valdres ligger en kort bilresa från bland annat Beitostølen och skidanläggningarna Aurdal Fjellpark och Vaset. De här destinationerna har ett gemensamt liftkort som kan användas på alla anläggningarna, så att du får chansen att uppleva olika backar varje dag.

Scandic Valdres har ett idylliskt läge på Strandefjords strand i Fagernes och erbjuder faciliteter som gym, pool och sauna.

Foto: Scandic/C.H. Visitnorway

LOFOTEN

Scandic Svolvær och Scandic Leknes Lofoten

Stället för dig som vill åka skidor i ett spektakulärt landskap och få naturupplevelser i världsklass, med spetsiga fjälltoppar som omges av blått vatten.

Lofoten är en perfekt destination för fjällresor under vintern, och här är offpiståkning stort. Bo idylliskt på en egen ö på Scandic Svolvær eller i vilda västern på Scandic Leknes Lofoten. Backarna i Lofoten Alpinsenter och Kongstind Alpinsenter är öppna för de lite mindre våghalsiga eller familjer på semester.

Foto: Sverre Hjornvik/Scandic Hotels