Känn snön under skidorna!

Upptäck några av Norges bästa skiddestinationer i vinter! Vi har hotell i närheten av skidanläggningar och längdskidåkningsspår. Perfekt för familjer, kompisgäng eller offpist-entusiaster.HAFJELL

Scandic Hafjell 

Bo alldeles i närheten av en av landets bästa skidanläggningar. Scandic Hafjell ligger 700 m från  Hafjell alpinanläggning , som bjuder på 44 km pist fördelat på 32 nedfarter, från gröna till svarta i svårighetsgrad, samt flera terrängparker för de som vill testa twin-tip eller sina snowboardkunskaper. Dessutom finns det 600 km fantastiska längdskidåkningsspår i området. Låt gondolen ta dig med till toppen av fjället, och glid sedan rakt ut i längdskidåkningsspåret. Hafjell alpinanläggning är en del av  Lillehammer Ski Resort , och skidpasset ger dig tillgång till fem olika skidanläggningar. Hotellet har många av de faciliteter man kan förvänta sig av ett högfjällshotell, med allt från skidförvaring, bastu, inomhuspool till ett mysigt sällskapsrum med öppen spis där du kan koppla av med något att dricka efter en aktiv dag i backen.

 Foto: Scandic/ Vegard Breie, hafjell.no


LILLEHAMMER

Scandic Lillehammer Hotel och Scandic Victoria Lillehammer

Planera en aktiv och rolig vistelse i Lillehammer och bo på något av våra hotell här. Hotellen ligger centralt med gångavstånd till både buss och tåg. Skidanläggningarna Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Gala och Sjusjøen ligger alla i regionen Lillehammer och Gudbrandsdalen.  Opplandstrafikk-bussen som går  till Hafjell  stannar  precis utanför hotellet, med avgång varje morgon och retur varje eftermiddag.Tillsammans utgör de fem skidanläggningarna Lillehammer Ski Resort, som du kan besöka med samma liftkort. För den som vågar är det ett måste att besöka Lillehammers olympiska bob- och rodelbana, där du kan prova bobrafting och fyrmansbob. 

  Foto: Scandic/visitnorway.com

HAMAR/RINGSAKER

Från Scandic Ringsaker  och Scandic Hamar  har du tillgång till otroliga skidområden alldeles i närheten, och fler bara en kort bilresa bort. Varje vinter i Ringsaker kommun transporteras och prepareras tillräckligt med snö för cirka 800 km skidspår, med eller utan belysning.

Bara en timmes bilresa från Hamar ligger Sjusjøen, som har röstats fram till Norges bästa längdskiddestination flera år i rad. Här kan du njuta av ett nätverk av 350 km professionellt preparerade spår mitt i det fantastiska naturlandskapet. En kort bilresa bort hittar du Vollkoia-nätverket av skidspår i Brumunddal. Detta nätverk av skidspår ingår i Hedmarksvidda-nätverket där du kan välja kortare eller längre turer. Se förslag på turer här.

Om du bor på Scandic Ringsaker finns det ingen bättre känsla än att hoppa i poolen efter en dag med tuff skidåkning.

MOLDE

Bo på Scandic Seilet eller Scandic Alexandra och upplev spännande skidåkning på Tusten skisenter, som ligger bara 10 minuter från centrala Molde och en timme från Kristiansund.

Tusten börjar 100 meter över havet och erbjuder liftar och backar upp till 700 meter över havet. Härifrån finns  fantastiska gratis skidmöjligheter i Ost- och Vestfjella på 500 meter med varierad och utmanande fri skidterräng. Tusten har kanske Norges bästa och säkraste skidbacke för barn. Backen är perfekt utformad för att lära sig åka slalom/snowboard eller för barn som vill öva på sin skidåkning och roa sig med lekar i backen. Här finns totalt 3 400 meter utförsåkning fördelat över 10 backar. Den långa liften tar dig hela vägen upp till toppen och erbjuder en spektakulär panoramautsikt över Molde och dess 222 fjälltoppar! Anläggningen har  4 upplysta backar på totalt 3 000 meter och är öppen kvällstid från måndag till fredag.

Tusten erbjuder en stor skidkrog som serverar hemlagad mat, skiduthyrning, skidskola och skidservice/reparationsverkstad, samt kostnadsfri parkering på en stor parkeringsplats.

Det finns även utmärkta möjligheter till längdskidåkning. Från Tusten finns spår som tar dig till Skaret och Moldemarka. Du kan till exempel ta en skidtur från Tusten och runt sjön Overlandsvannet.

NARVIK

Scandic Narvik

Ta skidåkningen till nya höjder i Narvikfjellet,  en av Skandinaviens mest utmanande skidanläggningar. Barnfamiljer och nybörjare kan använda en separat barnlift och flera anpassade backar med hopp, lekar för barn och snöparksinslag. För de mer erfarna utförsåkarna bjuder anläggningen på flera tekniska backar som garanterar en ordentlig dos adrenalin. Narvikfjellet har en av Skandinaviens största fallhöjder  och här kan du njuta av  offpiståkning i världsklass. Skidanläggningen börjar i stadens centrum ca 200 meter över havet, och skidliftarna tar dig upp till 1006 meter över havet på 10–15 minuter. Avsluta dagen med ett besök till hotellets skybar på 16:e våningen. Vi erbjuder skidpaket i Narvik. Läs mer  här.

Foto: Kjetil Janson/ Narvikfjellet.no 

VALDRES

Scandic Valdres

Valdres  bjuder på ett varierat och spännande alpin- och snowboardutbud med backar som passar alla. Testa topparna i Jotunheimen eller upplev en mängd vinteraktiviteter för hela familjen. Scandic Valdres ligger en kort bilresa från bland annat Beitostølen och skidanläggningarna Aurdal Fjellpark och Vaset. De här destinationerna har ett gemensamt liftkort som kan användas på alla anläggningarna, så att du får chansen att uppleva olika backar varje dag. Scandic Valdres har ett idylliskt läge på Strandefjords strand i Fagernes och erbjuder faciliteter som gym, pool och sauna. Hotellet  ligger bara en timme med bil från Valdresflya. Mer inspiration plus en lista över aktiviteter i Valdres hittar du här .

 

Foto: Scandic/C.H. Visitnorway  

SORTLAND

Scandic Sortland ligger mitt i Vesterålen, vilket gör det till den perfekta utgångspunkten för att utforska området. Vesterålens fjäll är som gjorda för snöskoturer och skidåkning – antingen i preparerade spår, skidbackar eller orörd snö. Du som älskar telemark, randonee eller snowboard hittar backar i alla riktningar. Det finns även gott om preparerade spår och faciliteter för vandring och längdskidåkning. De längsta spåren, som också är upplysta, finns i Sortlandsmarka, på Hadseløya och på Åse på Andøya.
Vesterålen erbjuder fantastiska möjligheter att njuta av skidåkning mot en naturskön kuliss av fjäll och hav. Det är fortfarande möjligt att hitta orörda områden här, vilket ger dig chansen att göra det första spåret själv, flera dagar efter det senaste snöfallet.

Här kan du uppleva allt på samma gång – bergen, havet och det magnifika norrskenet!

LOFOTEN

Scandic Svolvær och Scandic Leknes Lofoten

Stället för dig som vill åka skidor i ett spektakulärt landskap och få naturupplevelser i världsklass, med spetsiga fjälltoppar som omges av blått vatten. Lofoten är en perfekt destination för fjällresor under vintern, och här är offpiståkning det stora.  Bo idylliskt på en egen ö på Scandic Svolvær  eller i vilda västern på Scandic Leknes Lofoten. Backarna i Lofoten Alpinsenter och Kongstind Alpinsenter är öppna för de lite mindre våghalsiga eller familjer på semester.

Foto: Sverre Hjornvik/Scandic Hotels

VOSS

Scandic Voss 

Scandic Voss öppnade i januari 2020 och är Voss största och nyaste hotell. Hotellet har en restaurang, bar, shuffleboard, träningsanläggning och bastu samt Scandics prisbelönta frukost. Om du anländer med tåg har vårt hotell det perfekta läget i anslutning till perrongen. Voss Resort skidanläggning är tillgänglig via en gondolbana som går direkt från tågstationen, vår närmaste granne. Efter bara 9 minuter befinner du dig i backen på 820 meters höjd över havet. Skidanläggningen har 11 liftar, 24 slalombackar för alla nivåer, barnspår, terrängpark, längdskidspår och 4 varma stugor där du kan äta.

På vintern erbjuder vi  skidpaket som inkluderar övernattning med frukost samt liftkort med obegränsade resor upp och ner i gondolen. 

Välkommen till Voss ”alpina by”!

OSLO

Scandics hotell i Oslo 

Boka din skidsemester till Oslo i vinter och bo på ett av våra många hotell i Oslo.  Oslos största skidresor t, Oslo Vinterpark, ligger inte långt från Oslo centrum, och om längdskidåkning är din passion erbjuder Nordmarka ett stort nätverk med spår. Vinterparken bjuder på varierande utmaningar med hela 18 backar och 11 liftar, varav 3 är sittliftar. Oslo är det perfekta resmålet om du vill kombinera en stadssemester med vinteraktiviteter. 

TRONDHEIM

Trondheim erbjuder 250 kilometer skidspår i Bymarka, strax utanför Trondheims centrum. Här hittar du sex upplysta backar med skidåkning som passar för både familjeutflykter och seriös träning. Ta med dig längdskidorna och ge dig ut i skidspåren under dagen och återvänd för att äta gott i Trondheims restaurangkvarter på kvällen.

Skidbackar i Trondheim