Historien

Hotel Norge öppnade sina portar för första gången 1885 och har sedan dess fått en ikonisk status som ett av Bergens mest prominenta hotell. Hotellets grundare, Georg Pommerenk, var en nytänkande visionär som ville skapa en plats där gäster kunde koppla av i lyxiga och rymliga omgivningar, ha intellektuella samtal om händelser i världen och njuta av spännande kulinariska rätter, festligheter och konst.Från början

Det skulle också vara ett ”hotell för lokalsamhället”, till glädje och nytta för Bergens invånare. Det ursprungliga hotellet hade 42 gästrum med över 60 sängar, en matsal för 80 personer, sällskapsrum, umgängesytor och badfaciliteter, plus ett café och biljardrum på gatunivå. Hotellet var smakfullt och elegant inrett i en samtida stil som omfamnade både modernitet och komfort.

Även om det inte var stadens första hotell i europeisk stil var det hotellet som bidrog mest till utvecklingen av Bergens hotell- och restaurangbransch. Pommerenk ska ha varit den första som försett sina gäster med en tryckt ”Guide till Bergen med en karta över staden”, som han delade ut personligen.

Byggnaden har sedan dess rustats upp och byggts ut flera gånger, och 2016 stängdes hotellet för en omfattande renovering.

Med sitt unika läge i slutet av Torgallmenningen, alldeles intill Byparken och Lille Lungegardsvann, har Hotel Norge alltid befunnit sig i hjärtat av stadens restaurang- och sällskapsliv, samtidigt som det erbjuder boende av en hög internationell standard.

Den 29 juni 2018 nyöppnades hotellet som Hotel Norge by Scandic. Den moderna och ikoniska byggnaden med vacker nordisk design blir nu en del av Scandics berömda samling av unika signaturhotell. Hotellet har många utmärkande detaljer och kommer att vara så mycket mer än bara ett hotell. Det kommer att vara en livlig mötesplats där stadens invånare minglar med internationella gäster i en levande och unik atmosfär.

Renoveringen inkluderade tillägget av en ny våning högst upp i byggnaden, vilket gör detta till Bergens största hotell – med 415 rum, inklusive 17 rymliga sviter, 3 barer och 3 restauranger fördelat över 10 våningar. Hotellet har även en toppmodern avdelning för konferenser, möten och event, inklusive en magnifik balsal. Som gäst kommer du att hitta en unik karta med fina illustrationer över ”Det bästa av Bergen” på ditt hotellrum, precis som 1885.

Välkommen till ikoniska Hotel Norge by Scandic!