Utforska Finland med en roadtrip

Finland är perfekt för en roadtrip, och vi kan nästan lova dig att det blir ett oförglömligt äventyr. Ta dig tid att utforska de tusen sjöarnas land och de finska skogarna. Vi har hotell från norr till söder när du behöver en mysig plats att bo på eller ladda batterierna med något att äta.DEN BÄSTA ROADTRIP-RUTTEN PÅ VÄSTKUSTEN

Det här är vår rekommenderade rutt för en roadtrip i den västra delen av Finland. Ta vägen förbi gamla trästäder, nationalparker och de många stränderna och öarna i Kvarkens skärgård. Njut av den maritima livsstilen och de många sommarevenemangen i städerna, och utforska en mängd sevärdheter – för att inte nämna den utsökta maten. Stanna till i Åbo, Raumo, Pori och Vasa.

Upptäck Åbos kulinariska nav längs Aura å

I sydvästra Finland bör du göra ett stopp i Åbo för att njuta av sommaren i denna intressanta historiska stad längs Aura å. Promenera runt i de idylliska trähuskvarteren i Port Arthur och besök historiska platser längs ån, där du också kan hoppa på en båttur.

Åbo är en fantastisk matstad, med allt från budget- till finrestauranger. Längs Aura å hittar du flera ställen att välja bland. Du kan också äta gott under en båttur med utsikt över ån. Åbo är även porten till den vackra skärgården. Om du skulle vara trött på att promenera eller köra bil så uppfyller Skärgårdsleden varje cyklists dröm med en rutt på 25 mil.

Bo på något av våra tre Scandic-hotell, som alla ligger i Åbo centrum.

Låt dig förtrollas av atmosfären i Raumos gamla stad

Fortsätt resan från Åbo till Raumo, som är Finlands tredje äldsta stad. Raumos gamla stadsdel, Gamla Raumo, är en legendarisk sevärdhet. Den är väl värd ett besök till fots för att beundra de vackert dekorerade gamla trähusen. Gamla Raumo är ett utmärkt exempel på en gammal nordisk trästad och har utsetts till världsarv av Unesco. Scandic Rauma ligger intill den historiska stadsdelen.

Strandliv i Pori

Pori ligger bara en 40 minuters bilresa från Raumo. Här får du inte missa en av Finlands vackraste stränder – Yyeteri, som även delar namn med stadsdelen. Ett besök på den här sex kilometer långa sandstranden är ett äventyr för hela familjen. I Yyteri finns även ett rekreationsområde med grillmöjligheter och olika vandringsleder nära stranden.
Vårt moderna Scandic Pori ligger i stadens centrum.

Djupdyk i marina upplevelser i Vasa

Kuststaden Vasa ligger i den vackra Kvarkens skärgård och är väl värd att utforska från vattnet med en båttur eller kanske din egen båt. Scandic Waskia ligger vackert vid havet. I närheten av hotellet hittar du Tropiclandia Spa, där både barn och vuxna kan ha roligt. Från Vasa kan du fortsätta din resa mot norra eller östra Finland, där du hittar fler fantastiska resmål.