Spaavdelningen

I det ljusa 1 500 kvm stora spaområdet finns vattenrutschkanor för vattenälskare i alla åldrar, en vågpool, jacuzzier, flera olika massagepunkter och en utomhuspool.En uppfriskande semester i poolen

Vår fantastiska spaanläggning är det perfekta sättet att koppla bort den stressiga vardagen. Du kan även njuta av drinkar i vårt spa – poolbaren Bahia och Eden Beach-området är öppet för våra kunder (Eden endast sommartid). Vi har också ett varierat utbud av vattengympa och simlektioner. Fritt inträde till spaavdelningen ingår för hotellgäster.

Prislistan för dagbesökare finns här

Pooler och bastur

Vattenrutschkanor

Här finns många olika rutschkanor. Vi har flera olika rutschkanor för familjens yngsta medlemmar och för de allra mest våghalsiga har vi riktigt långa och häftiga vattenrutschkanor. En rutschkana har en böj som delvis går utanför byggnaden och du åker på gummidäck.

Jacuzzier

Det finns tre jacuzzier i spaet, bland annat en supervarm 37-gradig pool. Det finns flera masserande vattenfall, duschar och strålar runt om i poolområdet. Prova även på den uppfriskande, kalla poolen.

Vågmaskin

Varje hel timme, när du hör aviseringen, kan du ta dig till den stora poolen när vågmaskinen startar. Du kan även flyta med i strömmen. När solen skiner är det härligt att ligga vid vår utomhuspool med solstolar och terrasser.

Pool Temperatur i vattnet Djup
Stora poolen +30–32° C upp till 160 cm (gradvis lutning)
Utomhuspool +27–28° C 140 cm
Barnpooler +32° C 15–25 cm
Jacuzzier +32° C  
Varm pool +37° C  
Kall pool +10° C  

Den genomsnittliga totala klorhalten i vattnet är ca 1 mg/1 l vatten i alla pooler. Frostgränsen i utomhuspoolen är -10 °C. Frostgränsen för rutschkanan med badringar är -20 °C.

Bastur

Scandic Eden Nokia är ett paradis för alla bastuälskare: prova den traditionella bastun, en härligt fuktig tropisk bastu eller doftbastun.

För en separat avgift kan du prova den infraröda bastun, vars värmestrålar har många välgörande effekter. Värmestrålarna stimulerar blodcirkulationen, vilket ökar kroppens syreupptagningsförmåga, och cellerna i kroppen tar upp mer näring. Att svettas hjälper till att avlägsna slaggprodukter och andra gifter som har lagrats i kroppen.

Priser för den infraröda bastun

  • I samband med spabesök 5 EUR/person
  • Utan spabesök 10 EUR/person
  • 10-kort 90 &EUR;/person

Priset för den infraröda bastun inkluderar 30 minuters bastu, en handduk och en uppfriskande flaska vatten.