Roadtrip i Finlands insjöområde

Upptäck de vackra landskapen på en resa genom Finlands insjöområde. Här möter de blå sjöarna storslagna nationallandskap och intressanta städer.

En av de vackraste platserna i Finland

Saimen

Den vackra sjön Saimen är mångas favorit. På Saimens strand ligger Villmanstrand, en mysig sommarstad där du hittar den äldsta ortodoxa kyrkan i Finland. Från Villmanstrands hamn kan du enkelt åka på en tur med ångbåt. Vattenvägen är även en vacker miljö för turer med kanot och kajak. I Saimen-området kan du också träffa på den utrotningshotade Saimenvikaren.

Hotelltips:

Urbana sommardestinationer 

Kenkävero Mikkeli, bildrättigheter: Visit Finland

Finlands insjöområde erbjuder inte bara magnifika naturlandskap. Här kan du även njuta av en avkopplande stadssemester. St. Michel är en avslappnad sommarstad. Staden har en intressant historia, och konsthantverksbutiken Kenkävero och Tertis gård är väl värda ett besök. Missa inte heller St. Michels populära marknadsplats!

Hotelltips:

Hjärtat av Savonia

En avslappnad savolaxisk atmosfär och massor av nöjen väntar dig i Kuopio. Förutom att utforska den populära marknadsplatsen och saluhallen kan du se 542 öar från Puijotornet när det är fint väder.

Hotelltips:

Vackra omgivningar i Imatra

Imatran Valtionhotelli och Imatraforsen. Den magnifika forsen har lockat besökare från hela Europa under alla tider, och det hålls fortfarande visningar vissa dagar under sommaren.

I närheten av forsen hittar du ett av Finlands vackraste hotell, Imatran Valtionhotelli, som med sin jugendarkitektur påminner om ett sagoslott. Stanna till för den goda maten eller en övernattning.

Hotelltips:

Fjärilar och nationallandskap

I Joensuu kan du besöka världens nordligaste tropiska fjärilshus, Botania. Förutom de många fjärilsarterna finns här över 2 000 olika växter. Vi kan även rekommendera Koli nationalpark för att uppleva dess makalösa naturlandskap.

Hotelltips:

Storslagna Jyväskylä

Jyväskylä är fullt av fantastisk natur, aktiviteter och roliga saker att göra. Höjdpunkten är Hyyppäänvuori, som har kallats Mellersta Finlands Koli med sin 160 meter höga topp. 

Hotelltips:

Hotell i Finlands insjöområde