Vandringsleder

Här har vi samlat de populäraste backpacking-destinationerna, vandringslederna och nationalparkerna i Finland. Bland dem hittar du den berömda Karhunkierros-leden i Ruka Kuusamo och andra fantastiska vandringsdestinationer. De flesta rutterna ligger bekvämt till i närheten av Scandichotell, som erbjuder en bekväm plats att bo på längs vägen.Leder i norra och östra Finland

Julma-Ölkky

I Kuusamo hittar du Julma-Ölkky-leden, som är känd för sitt majestätiska landskap. Vissa delar av leden passerar klippavsatser och erbjuder hisnande vyer över landskapet. Julma-Ölkky är den största av tre ravinsjöar i Finland som har bildats i en sprickdal i jorden.  

Karhunkierros är Finlands mest populära vandringsled och tar dig till det vackra landskapet i Oulanka nationalpark. Kuusamo och Ruka-området erbjuder även flera andra vandringsleder.

Repovesi är en populär destination för backpackers i Kouvola med mer än 40 km av leder. I Repovesi kan du lätt vandra i flera dagar.

Tapion taival-rutten, som är 20 km lång, ligger i Ilomantsi alldeles i närheten av den östra gränsen. Längs rutten, nära Virmajärvi, ligger EU:s östligaste punkt på den europeiska kontinenten.

Leder i södra Finland

Södra Finland har en mängd fascinerande stigar och nationalparker. Nuuksio nationalpark i Esbo (angränsande Helsingfors) har promenadvägar för hela familjen och erbjuder även tillgängliga vandringsleder.

Skärgårdsleden i Åboområdet erbjuder oförglömliga upplevelser vid havet. Teijo nationalpark i Salo inkluderar den gamla järnverksbyn Mathildedal.

Hotell i Lappland

Hetta-Pallas-leden i Pallas-Yllästunturi nationalpark erbjuder en storslagen 50 km lång vandringsled på sommaren och ett populärt skidspår på vintern. Halti-leden i vildmarksområdet Käsivarsi tar dig till Haldefjäll, och längs vägen kan du även se Saana-fjället och det vackra vattenfallet Pihtsusköngäs. Urho Kekkonen nationalpark har vandringsleder för nybörjare och mer erfarna vandrare, med Nuortti vandringsled som en av de mest natursköna lederna.

Leder i centrala Finland

Seitseminen nationalpark i Pirkanmaa är lämplig för vandrare på alla nivåer och erbjuder även skid- och cykelspår. I Helvetinjärvi nationalpark i Pirkanmaa finns unika sprickdalar och bergsskrevan Helvetinkolu.

Peuran Polku är en 115 km lång vandringsrutt som löper över Suomenselkäs vattendelartrakt i Norra Österbotten och Mellersta Finland. Tack vare sina många viloplatser erbjuder Peuran Polku också många vandringsalternativ för kortare dagsturer.