Juletid i Helsingfors

Glitter, upptäckter och äventyr – Helsingfors i juletid bjuder på en mängd olika aktiviteter.

Boka - garanterat bäst pris

Ange ett hotell eller en destination
Ange datum
Ange datum
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rum
Antal rum:
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.
Rum {{room.index}}:
Ange barnets ålder

Om du bokar ett erbjudande eller avtalspris krävs en särskild bokningskod. Använd inga specialtecken som (.) (,) (-) (:). För bokning med koden VOF ber vi dig ringa oss 08-517 517 00.

Spara din bokningskod till nästa gång du besöker sidan, genom att klicka i rutan "Kom ihåg". Klicka inte i rutan om du använder en allmän dator, då kan obehöriga komma åt din bokningskod.

Ogiltig bokningskod
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort

Gäller för dig med förbetalda Bonus Cheques. För vissa rumstyper och hotell tillkommer ett tillägg.

Gäller medlemmar i Scandic Friends. För att boka en bonusnatt behöver du logga in med ditt medlemsnummer och lösenord.

Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.

Julen tar över Helsingfors

Kom i julstämning

  • Lucia firas i hela Finland den 13 december. Varje år kröns en officiell Lucia, som sedan leder ett tåg av tomtar, hästar och veteranbilar genom centrala Helsingfors.
  • Du kan höra julsånger i kyrkor runt om i Helsingfors.

Godsaker och gåvor från julmarknader

Julen i Finland skulle inte vara komplett utan julmarknaderna. I december i Helsingfors kan du uppleva denna traditionella aktivitet på flera olika platser.

  • Tuomaan markkinat är en traditionell julmarknad som fyller Senatstorget med delikatesser, gåvor och restauranger i december. Du kan smutta på traditionell finsk glögi (glögg) medan du beundrar den spektakulära kvällsbelysningen på Helsingfors domkyrka.
  • Mitt i hjärtat av Helsingfors, på Kolmen sepän aukio och Kaivopiha, kommer det att finnas en julmarknad i december. Förutom att botanisera bland säsongsbetonade produkter och godsaker kommer du att kunna träffa tomten och flera olika sagofigurer.
  • På den traditionella Kvinnornas julmässa (Naisten joulumessut) i Wanha Satama kan du köpa hantverksföremål och säsongsbetonade delikatesser som tillverkas av finska kvinnor. Marknaden äger rum i december.
  • Om du är intresserad av skandinavisk design är julen den perfekta tiden för ett besök. I vackra Vanha Ylioppilastalo kommer en mängd lokala hantverkare och designers att sälja sina produkter under december månad.
  • Du kan även shoppa design i Kaapelitehdas, där du också hittar en mängd olika museer och evenemang. Ornamo Designs julmarknad kommer att anordnas här i december.
  • Vid evenemanget Kaapelin joulu kan du träffa finska hantverkare under december månad, och det kommer till och med att finnas workshopar och program för barn.

Julaktiviteter för barn

Barnen kommer att älska Lasten Joulurieha på Narinkkatori vid shoppingcentret Kamppi. Här anordnas shower, roliga aktiviteter och en vinterkarneval för alla som vågar trotsa kylan.

bondgården Haltiala, som ligger bara några kilometer från centrum, kan du klappa får, kossor och andra pälsbeklädda vänner.

En annan familjevänlig jultradition är Joulupolku, eller julstigen. Det kommer att finnas julstigar på Herttoniemi gård, vid kusten i Vuosaari och på den populära ön Seurasaari, som är väl värd ett besök i sig, där en Joulupolku anordnas den 10 december.