Boka - garanterat bäst pris

Scandic Plaza Turku, restaurant exterior
Scandic Plaza Turku, restaurant exterior
Tillbaka till hotellets startsida

Bryggmans

Vi erbjuder utsökt mat med något för alla smaker och är populär både bland hotellgäster och stadens invånare. På sommaren serverar vi även mat på vår mysiga terrass vid gågatan.

Bryggman´sin smörrebröd med lax

Vi serverar utsökta bakverk och våfflor, läckra danska smørrebrød, dagens soppa och ett brett utbud av kaffe och te. Vi prioriterar lokala råvaror och ekologiska råvaror. Njut av våra delikatesser i restaurangen eller ta med för att äta senare!

På sommaren erbjuder vi även en middagsmeny och utökade öppettider.

Restaurang i urban, italiensk stil

Som namnet antyder ligger Bryggmans i en byggnad designad av den framstående arkitekten Erik Bryggman, som var baserad i Åbo. Byggnaden, som färdigställdes 1929, representerar klassicism och tidig funktionalism.

Byggnaden är belägen intill en gågata och utgör ett unikt, arkitektoniskt högkvalitativt urbant utrymme i italiensk stil, tillsammans med Betelkyrkans klockstapel och bostadshuset mittemot, även de designade av Bryggman. 

Njut av en god lunch på vardagar och, på kvällar och helger, en stämningsfull middag i vår nyrenoverade, stilfulla restaurang. Under dagen serverar vårt deli-café skickligt tillagade caférätter, och du kan enkelt hämta en lunch att ta med. Under sommaren kan du insupa stämningen på gågatan från vår mysiga terrass.

Du är också välkommen in på frukostbuffé, även om du inte bor på hotellet. Frukost för gäster som inte bor på hotellet kostar 20,50 EUR per person.

Öppettider

Opening hours
Cafe: Wed-Sat 13:00-19:00, Mon-Tue, Sun Closed