Sommaren i Åbo

Åbo lever upp på sommaren, och staden som delas av Aura å har något för alla. Njut av sommaren på en båtrestaurang, förkovra dig med historia om Finlands äldsta stad och njut av dess restauranger och kaféer. Om du får nog av stadslivet så kan du koppla av i Tammerfors skärgård.

En intressant sommardestination

Kultur och sommarglädje

Åbo har många evenemang och aktiviteter som sker under sommaren. En av Finlands viktigaste festivaler, Ruisrock bjuder på inhemska och internationella artister på ön Ruissalo utanför Åbo. Utöver Ruisrock, har du även Turku Music Festival, Aurafest ochTurku Jazz som alla hålls i Åbo.

För kulturälskaren finns det en rad olika museer, såsom Aboa Vetus & Ars Nova museum för historia och samtida konst, Sibeliusmuseet och Åbo konstmuseum. Det är också värt att utforska Åbos teaterutbud.

Ta del av en historisk atmosfär

Åbo slott och katedralen är stadens huvudattraktioner, men mellan dem finns även många andra historiska platser.

Vid Luostarinmäki kan du se byggnader som klarade sig i Åbo 1827, och som idag utgör ett hantverksmuseum. Under sommaren kan du besöka de olika verkstäderna alla dagar i veckan.

Gården Qwensel är ett borgerligt hem som har bevarats sedan tidigt 1700-tal, där du kan se hur herrskapet levde. Byggnaden är även hem till apoteksmuseet.

Skärgårdens skatter

En gammal fiskarstuga i Åbolands skärgård

Åbos berömda skärgård utgörs av ca 20 000 öar som erbjuder ett fantastiskt naturlandskap. Du kan resa runt med båt, köra bil eller cykel i skärgården. Du kan enkelt göra en dagsutflykt från Åbo till den närliggande skärgården. Eller så kan du följa den 250 km långa skärgårdsleden och njuta av skärgårdsmiljön lite längre.

Ta in den vackra naturen och njut

Apteekki Pub och Åbos delikatesser

Det finns fler och fler restauranger i Åbo för varje år, som erbjuder olika kulinariska upplevelser. Vid ån råder en avslappnad atmosfär under sommaren, och här finns en hel del att göra. Om du har möjlighet bör du besöka de för Åbo typiska flodbåtarna, där du utan problem kan spendera en sommardag ända till sena kvällen. Det är värt att besöka saluhallen och allt den har att erbjuda. De trevliga pubarna Wanha Pankki (gamla banken), Uusi Apteekki (nya apoteket) och Koulu (skolan) kommer att locka dig med sin speciella charm.

Scandics hotell i Åbo