Jultid i Åbo

Åbo har varit en julstad i hundratals år. Och i år är inget undantag! Älskar du julen rekommenderar vi en tur hit. Frossa i julen och bo sedan bekvämt på något av våra tre hotell i staden.

Boka - garanterat bäst pris

Ange ett hotell eller en destination
Ange datum
Ange datum
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rum
Antal rum:
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.
Rum {{room.index}}:
Ange barnets ålder

Om du bokar ett erbjudande eller avtalspris krävs en särskild bokningskod. Använd inga specialtecken som (.) (,) (-) (:). För bokning med koden VOF ber vi dig ringa oss 08-517 517 00.

Spara din bokningskod till nästa gång du besöker sidan, genom att klicka i rutan "Kom ihåg". Klicka inte i rutan om du använder en allmän dator, då kan obehöriga komma åt din bokningskod.

Ogiltig bokningskod
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort

Gäller för dig med förbetalda Bonus Cheques. För vissa rumstyper och hotell tillkommer ett tillägg.

Gäller medlemmar i Scandic Friends. För att boka en bonusnatt behöver du logga in med ditt medlemsnummer och lösenord.

Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.

Julstaden Åbo

Julevenemang i Åbo

  • Joulun polku, eller julstigen, är full av aktiviteter från början av december och hela vägen fram till jul. Här kan du se vackra ljus och julskyltning, samt öppningen av den magiska Julstigen den 1 december som kulminerar med att julbelysningen tänds. Missa inte heller Barnens dag den 8 december – då staden är full av aktiviteter för hela familjen.
  • Den 15 december går tomteloppet av stapeln. Du kan delta i detta välgörenhetsevenemang, där pengarna går till julmat för mindre bemedlade.
  • Klockan tolv på julafton står hela Finland stilla, då julfreden utlyses på Gamla Stortorget i Åbo. Traditionen har bevarats sedan 1300-talet.

Julmarknader i Åbo

  • Den inbjudande julmarknaden på Salutorget utgörs av fyra veckor med olika teman. Det första temat är Mat och dryck, då marknaden fylls till bredden av olika smaker. Under temaveckan Traditionell jul säljs hantverksföremål, traditionellt julgodis och julgranar i stånden, och det sjungs julsånger som alla kan lyssna till. Under barnens julvecka kommer tomten på besök, bland andra aktiviteter. Temat ”modern jul” förenar jultraditioner från hela världen och inspirerar till att skapa nya.
  • Julmarknaden på Stortorget anordnas de fyra helgerna före jul. Försäljare från hela Finland och runt om i världen erbjuder hantverk, konst och juldelikatesser. Under marknaden pågår en mängd olika evenemang, och du kan även träffa jultomten.
  • Finlands största julmarknad anordnas i Åbo mässcentrum. I de hundratals stånden säljs allt från leksaker till bakverk.