Sandormen i Skagen

Sedan slutet av 1940-talet, har en speciell ”orm” flyttat ut till Danmarks yttersta spets, precis där två hav möts. På den tiden användes ett speciellt fordon för att samla in byggmaterial, men det ledde snart till idén om att köra gäster i ett släp hela vägen ut till Grenen på Skagen. I dag är Sandormen det enda transportmedlet som finns för att ta sig till Grenen.Ta en tur i Sandormen och se två hav mötas

På Jyllands nordligaste spets, Grenen, kan du stå med ett ben i varje hav. Här möts två hav – Kattegatt och Skagerack. Du kan ta Sandormen hela vägen ut på Grenen, en spännande och äventyrsfylld tur där du även får lära dig om den föränderliga kusten och varierade naturen. Sandormen är en traktor med passagerarvagnar på släp, som bekvämt tar dig ända ut till udden.

Skagens vita sandstränder och imponerande natur

Grenen är omgiven av fantastiska stränder på båda sidor. Den östra sidan är särskilt lämpad för barn, medan den västra sidan med dess djupa vatten och starka strömmar är lite mer utmanande.
Kombinationen av sand, vatten och ett imponerande ljus har gjort Grenen till ett av Danmarks mest populära turistmål med en miljon besökare varje år.

Sandormen har ingen fast tidtabell men avgår regelbundet från Grenens parkeringsplats.

Hotell nära Sandormen och Grenen

Om din resa går till Danmarks nordligaste spets, kan hela familjen njuta av en trevlig vistelse på Scandic The Reef i Frederikshavn. Är det inte strandväder när du är på Grenen, kan du alltid ta ett dopp på hotellet när du är tillbaka. Här finns nämligen ett stort inomhusvattenland för både barn och vuxna.