Valsafari i Middelfart

Man behöver inte resa till världens största hav för att se riktiga valar. Man kan även hitta de vackra hemlighetsfulla djuren i Danmark! Besök Middelfart på Fyn och åk på valsafari.Åk på Valsafari och se valar på nära håll

En valsafari utanför Middelfart ger dig bästa chansen att se valar. Båten avgår från den gamla hamnen i Middelfart och tar dig runt Lilla Bält. Du kan lyssna på skepparen som berättar roliga och pedagogiska historier om valsorten tumlare, och med hjälp av en speciell ljudutrustning kan du höra tumlarnas karakteristiska klickljud.

Tumlaren – världens minsta val

Tumlaren blir upp till 1,8 m lång och väger 55–65 kg. En tumlare kan vara under vatten i upp till 10 minuter, även om ett dyk vanligtvis varar mellan två och sex minuter. Valens favoritmat är fisk, och framför allt torsk och sill. Tumlaren söker mat genom att skicka ut klickljud i vattnet, som studsar tillbaka till valen och berättar var bytet är. Det är de klickljuden du kommer att höra om du åker ut på valskådning i Middelfart.

Hotell nära Middelfart

Middelfart ligger på spetsen av västra Fyn. Det är bara 20 minuter i bil till Scandic Kolding på andra sidan av Lilla Bält. Scandic Kolding ligger i gröna omgivningar nära områdets många sevärdheter och aktiviteter, så det är den bästa utgångspunkten för att åka på valsafari i Middelfart.