Friluftsmuseet Den Fynske Landsby

Upptäck friluftsmuseumet "De fynske landsby" som visar upp hur en dansk by såg ut på 1800-talet. Museet består av olika gårdar och byggnader som garanterat tar dig tillbaka till en svunnen tid.Ta ett Stort kliv tillbaka i tiden

En bykvinna är upptagen med att spinna, i köket stökar en hemmafru med kvällsmaten, ute i snickarboden arbetar männen med sina många verktyg. Så här kunde livet se ut i en Fynby på 1800-talet. Skådespelare väcker historien till liv i "Den Fynske Landsby", så att du kan uppleva den på nära håll.

Vill du veta hur en Fynby såg på H.C. Andersens dagar ska du besöka det här friluftsmuseet. Här finns korsvirkeshus med blomsterträdgårdar, dammar och en bygata. 

Det finns djur i stallen och hagarna året runt. Många av aktiviteterna som du kan se i Den Fynske Landsby följer årstiderna, så oavsett när du besöker museet upplever du alltid något nytt.

Museet är öppet från vår till höst, och särskilt under semesterperioderna finns det mycket att upptäcka i Den Fynske Landsby.

Den Fynske Landsby | Scandic Hotels | Foto: VisitDenmark

Hotell nära Den Fynske Landsby

Du hittar vårt mysiga hotell Scandic Odense bara 5 km från Den Fynske Landsby. Hotellet är den perfekta utgångspunkten för att utforska alla Fyns sevärdheter. För dig som reser till oss med bil erbjuder vi fri parkering mitt emot hotellet.