Cumulus är nu Scandic

Scandic Hotels har förvärvat Restels hotellverksamhet i Finland och alla Cumulus-hotell blev under våren 2018 Scandic-hotell. Samtidigt ändrades hotellens namn.SCANDICS NYA HOTELL I FINLAND

Cumulus-hotellen har konverterats till Scandic hotell i det största omprofileringsprojektet någonsin i den finska hotellsektorn!

Återvinning av hotellmaterial

Omprofileringen började i februari 2018 och i samband med den kommer alla hotellprodukter och material att ändras enligt Scandics varumärke, inklusive skyltarna.

Det mesta av Cumulus material har gått till återanvändning. ”Det knepigaste har varit att lyckas återanvända rummens papperskorgar och galgar. Vi har ca 29 000 galgar och 6 000 papperskorgar att ge bort på Cumulus-hotellen” säger Christer Skjäl, District Director på Scandic. Till exempel kommer Cumulus City Hämeenpuistos galgar att skänkas till Tammerfors arbetarteater, och en del av papperskorgarna kommer att gå till en lokal djurskyddsförening.

Som gäst får du följande på våra nya hotell redan från första dagen:

  • Frukostbuffé
  • Scandic Friends-medlemsförmåner
  • Fritt och obegränsat wifi
  • Badrumsprodukter från FACE
  • Välkomstpresenter för barn och en barnmeny i restaurangen

Klassiska namn kommer att bevaras

Syftet med de nya hotellnamnen är att hjälpa kunder att välja rätt hotell efter sina behov. De traditionella namnen på de klassiska hotellen kommer att bevaras och de nya namnen kommer att spegla hotellens historia samt särskilda lokala egenskaper.

Hotellets läge kommer också att synas i namnet. Till exempel kommer namnet på det hotell som ligger närmast city i en stad att innehålla ordet ”city”, och på liknande sätt kommer namnet på hotellet som ligger närmast tågstationen att innehålla ordet ”station”. I stora städer som Helsingfors och Tammerfors kan hotellnamnen också visa att de ligger i en viss stadsdel eller i närheten av en viss park.

Cumulus-hotell som överförs till Scandics varumärke:

De hotell från Intercontinental Hotels Group som ingår i förvärvet kommer att behålla sina namn. Därför kommer namnen på de hotell som drivs under varumärkena Holiday Inn, Crowne Plaza och Indigo inte att ändras.

Scandic tillkännagav förvärvet av Restels hotellverksamhet den 21 juni 2017. Den finska konkurrensmyndigheten godkände affären den 5 december 2017.