Vi slutar städa rum i onödan

Vi har tagit ett viktigt hållbarhetsinitiativ där du som enskild gäst ges större möjlighet att själv påverka ditt klimatavtryck under vistelsen.Nu slutar vi städa i onödan. För planetens skull.

Genom att sluta städa rum som egentligen inte behöver städas kommer vi att spara upp till 10 miljoner liter vatten, och 6 000 liter rengöringsmedel. Per år! Varje krona och öre som vi sparar, kommer vi dessutom att återinvestera i nya klimatsmarta initiativ. För dig som bor hos oss längre än en natt innebär det att vi inte längre kommer städa ditt rum per automatik. Men om du vill att vi städar så gör vi självklart det. Det kostar givetvis inget extra.

Det är tydligt att vi måste göra förändringar i vårt samhälle för miljöns och klimatets skull. Det här viktiga hållbarhetsinitiativet som vi genomfört på våra svenska hotelll handlar om vad vi kan göra tillsammans med dig som gäst och samtidigt använda kraften av att vi är en stor kedja för att göra skillnad på riktigt.

En blomma du får odla själv

Ett av många spännande hållbarhetsinitiativ vi satsar på är att under sommaren 2019 dela ut 20 000 fröpåsar med honungsfacelia till våra kunder och gäster, med uppmaningen att plantera en blomma för binas skull. En tredjedel av maten vi äter kommer från växter som bin och humlor pollinerar och när bina nu riskerar att dö ut behöver vi hjälpas åt! Tillsammans ger detta oss möjligheten att så massor av blommor som bin gillar runt om i hela landet.