Självriskreducering

När du betalar din hyrbil hos en auktoriserad uthyrningsfirma ingår en självriskreducering som ersätter kostnaden för hyrbilsfirmans självrisk. Detta gäller både i Sverige och utomlands!Självriskreducering för hyrbil när du betalar med scandic friends mastercard

Försäkringen gäller både i Sverige och utomlands och ersätter din självrisk med upp till 20 000 kr per anspråk (max 2 gånger per år) för följande skador:

  • Vagnskada, trafikskada (3:e part) och brandskada.
  • Stöld, tillgrepp av fordon, rån eller försök till stöld, tillgrepp eller rån samt vid vandalism av fordonet.

Självrisken är 250 kr och du behöver betala 100 procent av hyrbilsavtalet med Scandic Friends Mastercard. Försäkring gäller de första tre veckorna av hyresavtalet och bilen måste måste vara helförsäkrad.

Exempel - du hyr en bil på Mallorca

Du har en försäkring som reducerar din skadekostnad till 7 000 kr i ditt hyreskontrakt och råkar skada sidospegeln samt göra en repa i lacken. När du lämnar tillbaka bilen konstaterar hyrbilsfirman att det kostar 6000 kr att åtgärda skadorna och att du ska betala det till hyrbilsfirman. Du har då möjlighet att få 5750 kr ersatt via din försäkring i kortet efter självrisken för kortförsäkringen, 250 kronor är dragen.

Vill du veta mer eller anmäla en skada ringer du till Moderna Försäkringar på 010 – 219 12 90

Läs mer för skador som har skett efter den 1a december 2019

Läs mer för skador som har skett före den 1a december 2019

Från och med den 1 december byter vi försäkringsgivare. Reseförsäkringen som ingår i ditt kort fortsätter att gälla oförändrat. Alla skador från och med den 1 december ska anmälas till Moderna Försäkringar.