Klimatsmarta drinkar

Med hjälp av mat som inte gått åt vid våra frukostar har vi komponerat supersmaskiga sommardrinkar som minskar matsvinnet och gör gott för både klimatet och smaklökarna.All taste, no waste

Våra sommardrinkar smakar inte bara toppen, de bidrar dessutom till ett minskat matsvinn. Med hjälp av mat som inte gått åt vid våra frukostar, bland annat kaffesumpar, gurkslattar och räddade hallon, har vi komponerat drinkar som gör både klimatet och smaklökarna en tjänst. Så att du kan göra gott genom att dricka gott! 

Våra klimatsmarta sommardrinkar är skapade av barteamet på Haymarket by Scandic och finns tillgängliga på alla våra svenska hotell från den 21 juni. 

GREEN GIGGLE

 
GREEN GIGGLE. Här har vi tagit tillvara på överbliven gurka från frukosten, skapat en hemgjord shrub och krönt alltsammans med tonic och ekologisk fläder.

RAZZYCLE

 
RAZZYCLE. Istället för att slänga överblivna hallon, så har vi gjort en hemgjord Raspberry Syrup. Och tillsammans med tonic blir det en drink som både gör och smakar gott.

ECOSPRESSO

 
ECOSPRESSO. Till den här iskalla kaffedrinken har vi inspirerats av coldbrew baserad på kaffesump, och vanilj. Tillsammans smakar det alldeles ljuvligt. 

TOMORROW COLLINS

 
TOMORROW COLLINS. Tänk en Tom Collins. Fast med hemgjord Lime Cordial, tonic och ekologisk kombucha på granatäpple. Tada, sommaren är räddad!