Heta frukosttrender

Vi tar pulsen på de senaste trenderna inom frukost. Vår hotellfrukost formas av kundernas efterfrågan och just nu är det mycket som tar avstamp i hälsotrenden med naturliga råvaror, ekologiska alternativ och kost som passar olika matintoleranser.

NYTTIGA VAL ÄR POPULÄRA

Thomas Fankl, är mat- och dryckesansvarig på Scandic. Här delar han med sig av sin syn på de senaste frukosttrenderna som just nu tenderar att formas av den stora hälsotrenden, men även olika födoämnesintoleranser.

Gröt med färska bär och granola

Fröer, gryn, smoothies och massor av frukt är de hetaste frukosttrenderna just nu enligt Thomas Fankl. Även den stora hälsotrenden märks så klart i hur folk vill ha sin frukost. Gröt har också blivit populärt och på Scandics frukostbuffé finns en grötstation med topping som färska bär och granola. Långt från den klassiska gröten med sylt.

– Nu ser man verkligen att gästerna tittar efter andra alternativ. Och benämningen hälsosamt är så väldigt individuell, styrkan med en frukostbuffé är att du kan avgöra och välja vad som är hälsosamt för dig, säger Thomas. 

Gluten- och laktosfri frukost

En annan trend är att efterfrågan på laktos- och glutenfritt ökar för varje år. Det är viktigt att alla får samma frukostupplevelse, oavsett allergier eller om man väljer att äta veganskt.

– För oss är det oerhört viktigt att ge alla gäster en god frukostupplevelse. Vi lyssnar på våra gäster och blir glada när vi får feedback. Det har gjort att vi nu har flera varianter av glutenfritt bröd, laktosfria produkter, risdryck och veganska pålägg, bland mycket annat. Dessutom utökar vi hela tiden med nya ekologiska och kravmärkta produkter, säger Thomas.

Stämningsfull frukost

En riktigt bra frukost handlar enligt Thomas – vars arbete är att se till att gästerna får just detta – om att skapa en upplevelse för alla fem sinnen.

– Frukost är inte bara mat, det handlar även om musiken som spelas, att det är rätt bestick och att det doftar gott i frukostmatsalen. Om alla sinnen får en upplevelse blir det en riktigt god frukost, säger Thomas. Något att ta fasta på även när du bjuder på frukostbuffé hemma.