Linnea - General Manager

Linnea Johansson, kändis kock och New York bloggare, tog på sig rollen som General Manager för vårt mobila hotell rum Scandic To Go under vår vistelse i New York och festivalen North Food Festival melland den 23-28 Sepember 2015.

Den officiella hashtagen: #ScandicToGoNYC

FEM SNABBA FRÅGOR:

1)  Vad tror du att amerikanerna kommer att gilla mest med Scandic som inte finns på amerikanska hotell?

I somras giften jag mig i Sverige och hade en hel drös amerikanare som kom över till bröllopet. Jag kan rapportera att alla pratade sig varma om den Svenska hotell frukosten, och om hur god den var. Bara att den är inkluderad i hotell priset i sig var något helt nytt och dom gillade det skarpt.

2) Skulle Scandic Hotels stå sig i konkurrensen om vi flyttade till New York på ”riktigt”?

Det tror jag verkligen, Skandinavisk design matchad med Nordisk mat hade varit en hit i New York. Även små detaljer som att man kan låna en cykel hade New Yorkers verkligen gillat. Där emot är Amerikanare lite mer “bekväma" av sig än vi Skandinaver och kräver en hel del service. Till exempel skulle dom aldrig vilja bära up sin egen väska till rummet eller flagga ner sin egen taxi, sånt tycker dom hotellet får ta hand om. 

3) Om du skulle göra ”reklam” för Norden, vad skulle du servera gäster för mat i New York som skulle locka över dem?

Svenska köttbullar är ju alltid populärt med Amerikanare, men jag har märkt att det som impar mest på amerikanare är vårt goda bröd, smör, ost och skaldjur. Så som skaldjurs älskade göteborgare hade jag nog dukat upp en ordentlig skaldjurs buffé med extra allt. Då hade dom varit sålda! För vem kan motstå en skaldjurs buffet liksom?

4) Var skulle du ta Scandic To Go om du fick önska?

På Fire Island utanför the hamptons. Ön är underbart vacker, och lite som i skärgården finns det inga bilar och man får cykla för att ta sig runt. Där emot är det extremt ont om hotel på ön. Så jag skulle önska att sätta upp Scandic To Go mitt på finaste stranden läget och spendera en weekend där.

5) Vad är det bästa med West Village?

Du menar “bestvillage” som vi brukar kalla det..haha :-) Westvillage är lite som Manhattan ser ut på film. Husen är låga, med “stoop” trappor utanför, alla gatorna har träd och fina planteringar, och på varje hörn finns det ett mysigt litet fik eller restauranger. Här nere kan du promenera runt på dom slingrade små gatorna och nästa tro att du transporterats tillbaka i tiden eftersom det mesta är K märkt. Känns skönt att komma hem till efter du varit ute på stan hela dagen lång.

Video

Linnea visar vår gäst bloggare Martin sitt rum