Hotelldirektör i New York

Linnea Johansson, populär kändiskock och New York-bloggare, tog på sig rollen som hotelldirektör för vårt mobila hotellrum Scandic To Go under vår vistelse i New York på festivalen North Food Festival i September 2015.

Se mer på instagram under hashtagen: #ScandicToGoNYC

FEM SNABBA FRÅGOR:

1)  Vad tror du att New York-bor kommer att gilla mest med Scandic som inte finns på amerikanska hotell?

I somras gifte jag mig i Sverige och hade en hel drös kompisar från USA som kom över till bröllopet. Jag kan rapportera att alla pratade sig varma om den svenska hotellfrukosten. En god frukostbuffé tror jag kommer imponera.

2) Skulle Scandic stå sig i konkurrensen om vi öppnade hotell i New York?

Det tror jag verkligen! Skandinavisk design matchad med vår nordiska matkultur hade varit en riktig hit här i New York. Även små detaljer som att man kan låna en cykel och utforska staden på hade varit uppskattat. Däremot är min uppfattning att man är lite mer “bekväm" av sig här och kräver en hel del service. Till exempel skulle man nog aldrig vilja bära up sin egen väska till rummet eller ropa in in sin egen taxi på gatan, det skulle nog personal på hotellet behöva bistå med. 

3) Om du skulle göra reklam för Norden, vilken mat skulle du servera gäster för att locka över dem till Sverige?

Svenska köttbullar är ju en populär paradrätt som går hem hos de flesta. Men jag har även märkt att våra goda smörgåsar och skaldjur går hem. Så.. som skaldjursfantast och göteborgare hade jag nog dukat upp en ordentlig skaldjursbuffé med extra allt! 

4) Vilken plats skulle du ta det mobila hotellrummet Scandic To Go till om du fick välja fritt?

På Fire Island utanför The Hamptons. Ön är underbart vacker, och precis som i den svenska skärgården finns det inga bilar utan man får cykla för att ta sig runt. Dessutom finns det inte så många hotell på ön, så jag skulle sätta upp Scandic To Go mitt på finaste stranden och spendera en härlig weekend där.

5) Vad är det bästa med West Village?

Du menar “bestvillage” som vi brukar kalla det? Ha ha! West Village är faktiskt lite som Manhattan ser ut på film. Husen är låga med vackra trappor, eller “stoop” som man kallar dem. Längs gatorna finns lummiga träd och fina planteringar. Vid mer eller mindre varje gatuhörn ligger ett litet fik eller hemtrevlig restaurang. Här nere kan du promenera runt på de slingrade små gatorna och nästa tro att du transporterats tillbaka i tiden eftersom det mesta är K-märkt. Det är fantastiskt skönt att komma hem till West Village efter en hektisk dag på stan.

Video

Följ med när Linnea visar gästbloggaren Martin sitt coola hotellrum.