Mötespodden

Vi har blivit med podd! Den heter Mötespodden och riktar sig till såväl unga talanger som gamla kontorsrävar som vill lyckas bättre på jobbet. Lyssna dig till insikter om allt från workfulness och sociala koder till smarta mötestekniker.

Mötesförfrågan

Ogiltigt antal
Detaljer
Kontaktperson måste fyllas i
E-post måste fyllas i Ogiltig e-postadress
Telefon måste fyllas i Ogiltigt telefonnummer
Ogiltigt format

mötespodden - konsten att arbeta tillsammans

Bakom ordet möten döljer sig många intressanta ämnen att fördjupa sig i. Vi på Scandic ville gräva djupare i dessa och har därför i samarbete med Soundtelling producerat Mötespodden - konsten att arbeta tillsammans. 

Mötespodden fokuserar på möten mellan människor, i och utanför arbetslivet. Vi berör ämnen som workfulness och sociala koder, reder ut begrepp som agila metoder samt ger olika verktyg för bättre möten. 

Vi pratar med forskare och experter inom olika områden samt låter vår programexpert, psykologen och organisationskonsulten Nishteman Hosseini, ge konkreta verktyg och tips inom de olika ämnena.

Lyssna!

De första avsnittet av podden finns tillgängliga. Vecka 12 och vecka 14  kommer fler avsnitt, så håll utkik! 

Avsnitt 1: Konsten att mötas

Möten på jobbet kan kännas många, långsamma och tråkiga – men vi klarar oss inte utan dem. Varför får du veta mer om i premiäravsnittet av Mötespodden. Här träffar vi Helen Schwartzman, som var först med att studera möten samt Harrison Owen som kläckte idén till mötesmetoden Open Space. Nishteman Hosseini ger konkreta tips på hur vi kan skapa bättre möten.

Avsnitt 2: Introvert vs extrovert - det sociala samspelet

Författaren och föreläsaren Linus Jonkman har aldrig kunnat vänja sig vid att mingla. När han förstod att han är introvert föll bitarna på plats. Och han är inte ensam. Avsnitt två av Mötespodden handlar om det sociala samspelet på arbetsplatsen. Forskaren Sanna Balsari-Palsule har studerat vad som händer när introverta tvingas agera extroverta på jobbet. Nishteman Hosseini hjälper oss att hitta verktyg för att skapa arbetsplatser där alla får plats.
Tillgängligt från v.10

Avsnitt 3: Digital hygien på jobbet

Vi sover med dem, går på toaletten med dem, umgås med andra genom den. Kort sagt, vi gör allt med dem; mobiltelefonerna. Men hur påverkar de egentligen vårt arbetsklimat? Och vår arbetsdag? I det här avsnittet av Mötespodden utforskar vi hur man kan skapa digital hygien på jobbet. Hjärnforskaren Sara Bengtsson berättar vad som händer i hjärnan när telefonen plingar till - och så träffar vi Anders Nygren, som har testat att inte ha mobilen och datorn framför sig under alla möten på jobbet. Programexperten, psykologen och organisationskonsulten Nishteman Hosseini, hjälper oss att hitta verktyg för att skapa en sund digital arbetsplats. 
Tillgängligt från 19 mars

Avsnitt 4: Arbetsplatsens utveckling

Öppna kontorslandskap, cellkontor, co-working-kontor, hemmakontor, aktivitetsbaserade kontor, flexkontor, kombikontor. Listan kan göras lång på olika typer av kontor. Men varför behöver vi egentligen kontor? Det svarar arbetslivsforskaren Susanna Toivanen på. Vi träffar också Ulf Skarin som har ett kontorsjobb - men som inte har något kontor.Programexperten, psykologen och organisationskonsulten Nishteman Hosseini ger oss tips på vad man ska tänka på för att skapa en bra kontorsmiljö.
Tillgängligt från 22 mars