Art-rum i Hamburg

En unik hotellupplevelse med en djupare mening i våra art-rum på Scandic Hamburg Emporio. Boka rummet med den konstnär du gillar bäst och sov bland konstverken på hotellets översta våningar. Utöver de unika konstverken och utsikten ger de här rummen tillgång till vårt exklusiva Living Room, där det finns frukost, snacks och drycker utan extra kostnad.Konst på hotellet i samarbete med Viva con Agua

Det finns många unika koncept att upptäcka på Scandic Hamburg Emporio . Här är inte bara inredningen inspirerad av temat ”Vatten”, utan gästerna kommer också närmare detta livsviktiga element genom konsten. Våra 29 Art-rum och två Art-våningar är individuellt designade av tyska och internationella konstnärer, alla med sina egna tolkningar av ”Vatten”. Det här ambitiösa designprojektet utfördes i samarbete med den Hamburg-baserade organisationen Viva con Agua, som arbetar med att främja tillgången till rent dricksvatten, hygien och toalettutrymmen runt om i världen.

 

Foton: Lea May för Viva con Agua

Millerntor Gallery, en internationell festival för urban konst, musik och kultur, hålls på FC St. Pauli fotbollsstadion varje år. Med mottot ”Konst skapar vatten” vill kollektivet öka besökarnas medvetenhet om den globala situationen och de hållbara projekten med fokus på WASH-principen (Water, Art, Sanitation och Hygiene). Majoriteten av intäkterna från försäljningen av konstverken doneras av konstnärerna för att stödja Viva con Aguas arbete och finansiera framtida WASH-projekt.

Övernatta i ett Art-rum

Våra Art-rum ligger på hotellets sjunde och åttonde våning, och förutom den speciella atmosfären som skapas av konstverken har de flesta av dem även en spektakulär utsikt över Hamburgs taknockar. Nedan kan du se vilka konstnärer som har förevigats på Scandic Hamburg Emporio och välja det rum som du föredrar till din nästa vistelse. 

Våra Art-rum på Scandic Hamburg Emporio finns tillgängliga i kategorierna superior plus och mastersvit samt i flera juniorsviter. Rummen ger dig tillgång till det exklusiva Living Room, där det finns en kostnadsfri frukost varje dag samt snacks and drycker. Om du vill boka ett Art-rum, kontakta vår bokningsavdelning med hjälp av formuläret eller via kontaktuppgifterna längst upp till höger. Rummen kan bokas i mån av tillgång.