Art-rum i Hamburg

De 29 Art-rummen på Scandic Hamburg Emporio är designade av konstnärer och utlovar en unik hotellupplevelse. Boka din favoritkonstnärs rum nu och sov omgiven av fantastisk konst på de översta våningarna. Art-rummen ingår i våra kategorier superior plus, juniorsvit och mastersvit och ger dig – utöver den unika konsten och utsikten – alltid tillgång till vårt exklusiva Living Room med frukost utan extra kostnad samt snacks och drycker.

Konst på Scandic Hamburg Emporio i samarbete med Viva con Agua

Det finns många unika koncept att upptäcka på Scandic Hamburg Emporio. Hotellets design är inspirerad av ett vattentema, vilket skapar en koppling till Hansastaden som är starkt förknippad med vatten. Scandics varumärke är redan känt för hållbarhet, och vårt hotell i Hamburg bygger vidare på association med vatten i form av konst. Art-rummen är individuellt designade av olika konstnärer och speglar deras tolkningar av temat vatten. Konsten, målningarna och fotografierna på Art-våningarna på hotellets sjunde och åttonde våning utgör ett galleri med olika konstuttryck. Här visas verk av flera konstnärer och fotografer, som Florian Weber, Thomas Koch och Paul Ripke. Konsten har dessutom ett hållbarhetstema: Projektet började som ett samarbete med välgörenhetsorganisationen Viva con Agua och Millerntor Gallery från Hamburg, som stödjer projekt för brunnar, rent dricksvatten, hygien och tillgång till toaletter runt om i världen. 

MILLERNTOR GALLERY – Konst skapar vatten

Millerntor Gallery inrättas på fotbollsstadion FC St. Pauli i Hamburg varje år och är en internationell festival för urban konst, musik och kultur. Evenemanget började som ett samarbete mellan FC Sankt Pauli och Viva con Agua de Sankt Pauli e.V, en välgörenhetsorganisation vars målsättningar är att alla i världen ska få rent dricksvatten. Med mottot ”Konst skapar vatten” vill Millerntor Gallery med hjälp av kulturella medel öka medvetenheten om den globala vattensituationen och belysa situationen gällande toalettutrymmen och hygien i utvecklingsländer, för att väcka en känsla av socialt ansvar hos dem som besöker utställningarna. Förkortningen WASH (Water, Art, Sanitation och Hygiene) belyser detta syfte. Majoriteten av intäkterna från försäljningen av konstverken doneras av konstnärerna för att stödja Viva con Aguas arbete.

 

Övernatta i ett av våra unika Art-rum

Art-rummen ligger högst upp, på den sjunde och åttonde våningen i vårt hotell Scandic Hamburg Emporio , och de flesta har vacker utsikt över Hamburgs taknockar och en speciell, konstnärlig atmosfär. Längst ner på sidan kan du se vilka konstnärer som finns förevigade här och välja det rum du gillar bäst till din nästa vistelse i Hamburg.  

 

Det finstilta: Art-rum finns tillgängliga i rumskategorierna superior plus och mastersvit samt i flera av våra juniorsviter på Scandic Hamburg Emporio. De här rummen ligger på hotellets två översta våningar och ger dig alltid tillgång till Living Room på åttonde våningen, där du hittar frukost utan extra kostnad samt snacks och drycker under hela dagen. Om du vill boka ett specifikt Art-rum, kontakta vår bokningsavdelning genom att använda vårt formulär för bokningsförfrågningar, ringa +49 (0) 40 4321870 eller mejla artrooms.de@scandichotels.com. Rummen kan bokas i mån av tillgång.