Julmarknader i Frankfurt

Under juletid förvandlas Frankfurt till ett glittrande vinterlandskap. Övernatta på vårt hotell Scandic Frankfurt Museumsufer beläget i hjärtat av staden och se våra 4 tips på julmarknaderna du inte får missa.Julmarknader i tyskland - 4 frankfurt-tips

1. Julmarknaden vid Römerberg

En av de allra största och mysigaste julmarknaderna hittar du mellan torget Römerberg och stadskärnan. Här hittar du både traditionella och moderna juldekorationer, äkta hantverk från Malmbergen och julklappsideér som till och med får moster Agda att häpna. Du kan även värma dig med varm äppeljuice och en ”bethmännchen” istället för glögg och pepparkaka. Alla barn kan roa sig med åkturer på karusellen eller att säja hej till tomten.

2. Mysiga Sachsenhäuser julmarknad

Julmarknaden Goetheturm-tornet i stadsdelen Sachsenhausen är perfekt för dig som gillar det lite mer intima. Botanisera bland ångande grytor, traditionella degknyten, olika souvenirer och karuseller.

3. Den rosa juldrömmen

Vad är bättre än en julmarknad? En rosa julmarknad såklart. Just en sådan hittar du på Friedrich-Stoltze-Platz och här är höjdpunkten juldekorationerna som bytts ut från de mer traditionella färgerna till rosa. Och med livemusik och en makalös ostfondue får du en julupplevelse i särklass. 

4. Höchster Schloss julmarknad

Julmarknaden på torget Höchster Schlossplatz går som vanligt av stapeln den första helgen i advent. Med Höchster Altstadt som kuliss, komplett med ett slott på floden Mains strand, är detta en alldeles säreget stämningsfull marknad. Tonerna av jazzmusik förhöjer stämningen. God jul!