Sveriges största hotellrenovering

År 1963 öppnade Scandic det första väghotellet i Laxå. Hotellet blev det första i sitt slag att skylta med moderniteter som TV på rummet och inomhuspool. Allt sedan dess har vi varit ledande inom vår bransch. Med start år 2013 genomförde vi en av Nordens största renoveringsprojekt inom hotell. Tillsammans med fastighetsägaren Pandox renoverade vi 21 väghotell på lika många svenska orter.moderna väghotell tar sin form

Nya sätt att resa och nya trender

Under två år med start 2013 utvecklade vi det nya hotellkonceptet baserat på omvärldstrender, nya resemönster och förändrade familjekonstellationer. Renoveringen och moderniseringen omfattade alla ytor på våra hotell för att passa den moderna resenärens behov; receptionen, lobbyn, restaurangen och inte minst hotellrummen.

Sveriges största hotellrenovering:

  • 21 Scandichotell renoverades på 21 svenska orter
  • 1 730 rum och badrum i ny design
  • 120 nya familjerum med smarta lösningar för stora och små gäster
  • 4 000 nya sköna sängar ställs ut i hotellrummen
  • 5 kilometer heltäckningsmatta rullades ut i korridorerna
  • 3 000 bekväma fåtöljer placeras ut för våra gäster att luta sig tillbaka i
  • 15 000 energisnåla LED-lampor lyser upp tillvaron för gäster och medarbetare
  • 18 000 meter tapet sätts upp med 17 unika symboler anpassat för orten
  • En investering på  totalt 1,6 miljarder kronor

Design och inredning i världsklass

För att få en väl anpassad inredning jobbade vi med design- och arkitektbyrån Koncept. Koncept var även med och skapade den prisbelönta inredningen på Scandic Grand Central i Stockholm, som vunnit många internationella utmärkelser för just sin specifika design. För att lyfta fram det som präglar det lokala på orten har bland annat en specialdesingnad tapet med lokala kändisar och symboler tagits fram.

Både internationell och klassisk mat erbjuds

Köksbaren implementerades på alla renoverade hotell och här serveras god och näringsrik mat som är långt ifrån den tradionellt tråkiga maten man tidigare varit förpassad till ute på vägarna. Miljön i Köksbaren är även anpassad för att våra gäster ska kunna växla mellan arbete och fritid, socialisera eller sitta i lugn och ro samt valet att se på TV medan man äter en bit mat.

Scandic är en hotellkedja där barn alltid är välkomna

I renoveringsarbetet tog vi stor hänsyn till hur barnen upplever och utnyttjar ett hotell. I alla hotellkorridorer finns en matta med vägmönster som beskriver Sveriges städer allt från Malmö i Söder till Kiruna i Norr, där barnen kan leka och springa och tävla vem som först hittar en av alla roliga symboler som gömmer sig i mönstret på mattan. Blir det Pippi Långstrump eller en dalahäst?

Alla receptionsdiskar sänks så att även de som inte är så långa kan checka in och checka ut. Förutom anpassade rätter i restaurangen finns såklart Sigges lekhörna och erbjudandet att barn upp till 13 år sover utan extra kostnad i föräldrarnas rum.

Hållbarhet i främsta rummet

Miljöhänsyn, socialt ansvarstagande och tillgänglighet är centrala delar för Scandic och har självklart vägt tungt även i renoveringsarbetet. Detta innefattar allt ifrån val av leverantörer till hur uttjänta möbler tas tillvara och miljöaspekter på de produkter som ska finnas på de ombyggda hotellen.