Att göra i Kiruna

Allt ifrån den enorma Kirunagruvan till en tripp till fjällen med älvar och magisk midnattssol. Vi har samlat våra fem bästa tips på saker att göra när du besöker Kiruna.

Boka hotell i Kiruna5 saker att göra i Kiruna

  1. Åk ner i Kirunagruvan på en guidad tur till LKAB:s Visitor Centre. 540 meter under jord ser du världens största underjordiska järnmalmsgruva och får en inblick i den moderna gruvindustrin.

  2. Ta bilen en timme till Abisko och Aurora Sky Station, utsedd av Lonely Planet som den bästa platsen i världen att se norrskenet lysa upp himlen. 

  3. Ta en utflykt västerut, cirka tio mil från Kiruna, och kolla in Silverfallet. Det vackra vattenfallet forsar ner i Torneträsk och från platsen syns även vyn över Lapporten – Sveriges mest avbildade fjällmotiv.

  4. Kebnekaise i all ära, men du kan se det från hotellrummet. Testa istället gruvberget Luossavaara, som dessutom ligger väldans nära. Gå upp till toppen och hänförs av ett av Sveriges vackraste omgivningar.

  5. Upptäck naturomgivningarna i Kiruna. Från hotellet är det enkelt att ta sig till många vackra vandringsleder. Enda som behövs är ett par sköna skor och en ryggsäck packad med en härlig picknick. 

Scandic Kiruna ligger mitt i nya Kiruna intill stadshuset. Nära till alla seevärdheter runt om i Kiruna. Smidigt och enkelt när du vill somna kvickt i din sköna säng efter äventyret.  

Boka hotell i Kiruna