Julmarknad i Wroclaw

Polska Wroclaws julmarknad må vara okänd för många nordbor, men är faktiskt rankad som en av de 12 vackraste julmarknaderna i Europa enligt den amerikanska tidningen Huffington Post. Ta reda på varför och addera detta på din att-besöka-lista!Julmys i Wroclaw

Varje år förtrollas tusentals besökare av Wroclaws magiska julmarknad. Den börjar i slutet av november och är öppen för allmänheten varje dag mellan klockan 10:00 - 21:00. De små trästånden sträcker sig från Swidnicka till Rynek. Botanisera bland polskt hantverk, färgsprakande kosmetika eller konstföremål.

Ungerska langos eller polsk kålgryta?

Julmarknaden i Wroclaw är också ett bra tillfälle att prova lokala delikatesser. Utbudet sträcker sig från ungerska langos och turkisk baklava till franska crêpes. Det traditionella polska köket finns så klart också representerat. Testa klassiska rätter som ”schaschlik”, bergsost med tranbär, söta kastanjer, picklad fläsklägg eller ”bigos" som är en kålgryta gjord på sauterad sauerkraut med olika sorters kött och korvar. Gör dig redo för en smakexplosion!

Färgglada parader, jonglörer och magiska sagoskogar

Den 6 december kan alla barn glädjas åt Sankt Nikolaus parad. Här samsas artister på styltor med dansare i färgsprakande kostymer. Upplev dansnummer med slagverk och eldshower. Har du tur ser du även skådespelare utklädda till vättar. De bär på en speciell hemlighet - de barn som vågar klappa dem tre gånger på hatten får en liten gåva som belöning. De mindre besökarna kan även utforska sagoskogen, där musik och bilder får Snövit, Pinocchio och Lilla Rödluvan att komma till liv.

Det perfekta hotellet i advent

Njut av en skön vistelse på Scandic Wroclaw. Vårt hotell ligger bara åtta minuters promenad från julmarknaden och är det perfekta boendet för familjer, vänner och par när du besöker staden.