Hotell Aulanko

Det är enkelt att njuta av en vistelse i Aulankos kulturlandskap vid sjön Vanajavesis strand. Unika Aulanko, med sitt spa och golfbana är en verklig pärla bland spahotell. Det 33 m höga utkikstornet och den vackra skogsparken är de mest berömda sevärdheterna i området.

romantiska traditioner

Det vackra Aulankoområdet skapades av Hugo Standertskjöld, en vapentillverkare och gästvänlig filantrop, framgångsrik affärsman och excentrisk romantiker. Hans sagolika arv lever fortfarande vidare i den vackra naturparken med en svandamm och skogsdamm, charmiga lusthus, konstgjorda öar, gamla växtodlingar i parken och det magiska, karga Granaattislottet.

Den mest välkända sevärdheten är förmodligen Aulankos utkikstorn, som bjuder på en fantastisk utsikt över sjöarna och skogarna så långt ögat kan nå. Från tornets fot leder en lång trappa ned för det branta berget till Karhuluola och sjön.

Aulanko har besökts av många konstnärer under åren, bland annat Alfred Hitchcock! Borgarklassens nedtonade firanden under första delen av förra århundradet har med tiden ersatts av träningsintresserade semesterresenärer och golfare som slipar på sin sving medan de njuter av utsikten över Vanajavesidalen på Finlands näst äldsta golfbana.

Ryttare till häst har varit en vanlig syn i Aulanko sedan förra sekelskiftet, och du kan fortfarande höra ljudet av hovar från stallen och ridskolan som ligger bredvid Scandic Aulanko.

Hotell i Aulanko