Hotell Aulanko

Det är enkelt att njuta av en vistelse i Aulankos kulturlandskap vid sjön Vanajavesis strand. Unika Aulanko, med sitt spa och golfbana är en verklig pärla bland spahotell. Det 33 m höga utkikstornet och den vackra skogsparken är de mest berömda sevärdheterna i området.

Boka - garanterat bäst pris

Ange ett hotell eller en destination
Ange datum
Ange datum
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rum
Antal rum:
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.
Rum {{room.index}}:
Ange barnets ålder

Om du bokar ett erbjudande eller avtalspris krävs en särskild bokningskod. Använd inga specialtecken som (.) (,) (-) (:). För bokning med koden VOF ber vi dig ringa oss 08-517 517 00.

Spara din bokningskod till nästa gång du besöker sidan, genom att klicka i rutan "Kom ihåg". Klicka inte i rutan om du använder en allmän dator, då kan obehöriga komma åt din bokningskod.

Ogiltig bokningskod
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort

Gäller för dig med förbetalda Bonus Cheques. För vissa rumstyper och hotell tillkommer ett tillägg.

Gäller medlemmar i Scandic Friends. För att boka en bonusnatt behöver du logga in med ditt medlemsnummer och lösenord.

Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.

romantiska traditioner

Det vackra Aulankoområdet skapades av Hugo Standertskjöld, en vapentillverkare och gästvänlig filantrop, framgångsrik affärsman och excentrisk romantiker. Hans sagolika arv lever fortfarande vidare i den vackra naturparken med en svandamm och skogsdamm, charmiga lusthus, konstgjorda öar, gamla växtodlingar i parken och det magiska, karga Granaattislottet.

Den mest välkända sevärdheten är förmodligen Aulankos utkikstorn, som bjuder på en fantastisk utsikt över sjöarna och skogarna så långt ögat kan nå. Från tornets fot leder en lång trappa ned för det branta berget till Karhuluola och sjön.

Aulanko har besökts av många konstnärer under åren, bland annat Alfred Hitchcock! Borgarklassens nedtonade firanden under första delen av förra århundradet har med tiden ersatts av träningsintresserade semesterresenärer och golfare som slipar på sin sving medan de njuter av utsikten över Vanajavesidalen på Finlands näst äldsta golfbana.

Ryttare till häst har varit en vanlig syn i Aulanko sedan förra sekelskiftet, och du kan fortfarande höra ljudet av hovar från stallen och ridskolan som ligger bredvid Scandic Aulanko.

Hotell i Aulanko