Sommar i Kuopio

Kom till Kuopio och njut av den vackraste utsikten i Finlands insjöområde! Här möts du av en avslappnad savolaxisk atmosfär. En sommardag i Kuopio kan tillbringas på många olika sätt.

Boka - garanterat bäst pris

Ange ett hotell eller en destination
Ange datum
Ange datum
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rum
Antal rum:
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.
Rum {{room.index}}:
Ange barnets ålder

Om du bokar ett erbjudande eller avtalspris krävs en särskild bokningskod. Använd inga specialtecken som (.) (,) (-) (:). För bokning med koden VOF ber vi dig ringa oss 08-517 517 00.

Spara din bokningskod till nästa gång du besöker sidan, genom att klicka i rutan "Kom ihåg". Klicka inte i rutan om du använder en allmän dator, då kan obehöriga komma åt din bokningskod.

Ogiltig bokningskod
Flera rum kan inte bokas samtidigt med presentkort

Gäller för dig med förbetalda Bonus Cheques. För vissa rumstyper och hotell tillkommer ett tillägg.

Gäller medlemmar i Scandic Friends. För att boka en bonusnatt behöver du logga in med ditt medlemsnummer och lösenord.

Det går inte att boka flera rum samtidigt, när du bokar en bonusnatt.

En förtrollande sommardestination

Folkliv på marknadsplatsen

Som i många städer upplevs Kuopios folkliv bäst på marknadsplatsen och i saluhallen. Stanna också till vid pittoreska Pikku Pietarin Torikuja (Lille Peters marknadsgränd). I timmerhusen finns ett café med uteservering och flera små butiker.

Njut av den magnifika utsikten

Puijo är ett populärt rekreationsområde i utkanten av staden, och på toppen av backen med fantastisk utsikt över sjön ligger Puijotornet, en av regionens mest välkända besöksmål. Det sägs att man kan se hela 542 öar från tornet i klart väder. Området har ett utbrett nätverk av spår som är perfekta om du vill jogga. Det finns också en golfbana med nio hål.

Du kan även njuta av det spektakulära landskapet medan du ger dig ut på en tur paddling eller ståpaddling. Paddling och ståpaddling får dig att släppa vardagens stress och bekymmer. De passar för hela familjen och kräver ingen tidigare erfarenhet. Ge dig ut på sommaräventyr på sjön Kallavesi som ligger precis framför hotellet.

Om du vill kan du även köpa värdekuponger till Kuopion seikkailukeskus (Kuopios äventyrscenter) värda 20 EUR för 12 EUR styck i receptionen. Observera att du kan köpa max två extra värdekuponger per rum.

Du kan även njuta av Kuopios sommarlandskap med en inlandskryssning. Flera insjökryssningar med underhållning avgår dagligen enligt en tidtabell från hamnen (Matkustajasatama). Vårt hotell i Kuopio ligger precis vid sjön.

Saker att se och göra i Kuopio på sommaren

Kuopio är känt för sina många sommarevenemang. Det mest välkända är Kuopio tanssii ja soi cultural event (Kuopio dansfestival), som gästas av internationella dansartister. Andra intressanta evenemang är Kuopios vinfestival, som äger rum i slutet av juni, och festivalen Kuopio RockCock på sensommaren. För den kulturintresserade finns utställningar med konst och kultur. I Kuopios kvartersmuseum kan du bland annat se författaren Minna Canths ateljé.

Kuopion uusi kesäteatteri (Kuopios nya sommarteater) bjuder på underhållning hela sommaren med sin nya musikal Katri Helena – Laulajatyttö (Sångflickan).

Avkopplande semestrar

Plocka upp en picknicklunch från marknaden eller saluhallen och bege dig mot Väinölänniemi strand. Den långgrunda stranden Väinölänniemi i centrala Kuopio övervakas av badvakter och passar utmärkt även för barn. På de många cykelvägarna kan du lära känna staden till cykel. En bra cykelväg går genom centrum och passerar stränder och många av stadens kulturella sevärdheter.

Cykeltaxin avgår framför hotellet. Den erbjuder dig en unik möjlighet att uppleva Kuopio till cykeltaxi. Koppla av och njut av en miljövänlig sightseeingtur i Kuopio centrum eller besök stadens vackraste sevärdheter till ett bra pris.

Boende i Kuopio

Vårt hotell i Kuopio, Scandic Kuopio, ligger vid sjön Kallavesi med närhet till stadens centrum.