Aktiviteter för barn i Köpenhamn

Ska du resa till Köpenhamn med barn? Här finns massor av underhållning för barn i alla åldrar. Hitta lekplatser för stora och små, barnvänliga museer och många fler roliga aktiviteter för barn i Köpenhamn.Massor av roliga aktiviteter för barn i Köpenhamn

Köpenhamn är en av de bästa storstäderna att besöka med barn. Det finns gott om plats för barnvagnar och sulkys på tunnelbanan och tåg. Oavsett årstid kan du dessutom alltid hitta barnvänliga aktiviteter.

Inomhuslekplatsen i Blegdamsremisen

Hoppborg, ett jätteskepp och lekmadrass. Många timmar av lek väntar på den bemannade inomhuslekplatsen i Blegdamsremisen. Små arkitekter är välkomna till LEGO-rummet. Njut av en lugn stund med ett pussel och medhavd lunch i köket. Inomhuslekplatsen i Blegdamsremisen är rolig för barn i alla åldrar och ett populärt utflyktsmål för barn i Köpenhamn.

Arbejdermuseet i barnhöjd

Hur var det att vara barn på 1930-talet? Det får du veta på Arbejdermuseet. Gå in i ett barnrum, titta på leksaker och ta reda på om barn verkligen behövde jobba varje dag förr i tiden.

Köpenhamns Zoo

Kom nära inpå djur från hela världen på Köpenhamns Zoo. Se isbjörnar simma över ditt huvud i den arktiska ringen. I det vackra elefanthuset kommer du nära de mäktiga elefanterna. Och i barnens zoo kan barn roa sig i timmar på lekplatsen och få chansen att klappa små getter.

Aktiviteter i Köpenhamn för barn | Foto: Wonderful Copenhagen | Scandic Hotels

Experimentarium

Experimentarium bjuder på upplevelser för barn i alla åldrar. I Miniverset kan barn över ett år leka i en trygg miljö. Här förvandlas naturvetenskap till lek för de minsta besökarna. Äldre barn kan lära sig om kroppen, vara med på interaktiv bio och utforska Opfindelsernes Hus. Totalt finns det 18 roliga utställningar att besöka.

Tivoli

Mitt i Köpenhamn ligger den förtrollande nöjesparken Tivoli. Den byggdes 1843 och ligger fortfarande på de flesta turisters att göra-lista när de besöker Köpenhamn. Känn vinden i håret och låt adrenalinet pumpa medan du testar en av de stora åkattraktionerna, prova lyckan i ett lotteri eller njut av en lugn stund i trädgårdarna bland mängder av blommor. Om du är medlem i Scandic Friends får du rabatt på inträdet till Tivoli när du bor hos oss.