Stevns Klint

Gå ända ut till kanten, men inte över – stupet dyker 41 meter rakt ner i havet! Stevns Klint erbjuder ett unikt sätt att uppleva naturen på. Och på en vacker sommardag, när himlen är klarblå, kan du se hela vägen till Sverige, Köpenhamn, Öresundsbron och Møn. Det är inte så konstigt att detta naturområde finns med på UNESCO:s världsarvslista.På Danmarks yttersta kant

Om du vill att din sommarsemester ska innehålla öppna vidder, vind som blåser i håret och Danmarks allra vackraste naturlandskap så får du inte missa ett besök på Stevns Klint. På en klar sommardag kan du njuta av en helt fantastisk utsikt från klipporna och titta ut över Sverige, Köpenhamn, Öresundsbron och Møn.
Om du tittar ner ser du det brusande havet vid dina fötter. Och om du tycker att det verkar långt ner så har du helt rätt. Stupet är 41 meter högt från den högsta klippan.

Kalk och krita

Om du är intresserad av geologi kan du njuta ännu mer av ditt besök på Stevns Klint än att bara besöka de vackra landskapen. Du kanske redan vet att klipporna består av kalksten och krita som bildades för över 65 miljoner år sedan. Vid den tiden låg Danmark helt under vatten. Det betyder att den kalk som finns längst ner på klipporna innehåller fossiler från djur som levde på havsbotten.

En 360-gradig vy

Klippans övre del är helt platt, tills den stupar rätt ner i havet. Stevns Klint reser sig brant och breder ut sig över två mil. Om du vill uppleva den vackraste utsikten längs klippan så rekommenderar vi Højerup, som också har sin beskärda del av historia. Det var just på denna plats som den gamla kyrkan i Højerup förlorade sitt kor när klippan rasade år 1928.

Hotell i närheten av Stevns Klint

Du har aldrig långt till fantastiska friluftsäventyr på Stevns Klint när du bor på ett av våra hotell i de centrala delarna av Själland. Njut av en god natts sömn på Scandic Ringsted eller Scandic Roskilde och sedan kan du köra härifrån till Danmarks yttersta kant. Trevlig resa!