Spendera en fängslande dag på FÆNGSLETUpplev FÆNGSLET i Horsens

Har du nånsin undrat hur det är inne i ett danskt fängelse? Nu kan du ta reda på det, med en upptäcktsfärd innanför murarna på Horsens statsfängelse. Det är enkelt att ta sig till FÆNGSLET från vårt hotell i Horsens.

En unik och oförglömlig inblick i fängelselivet

Det gamla statsfängelset i Horsens fungerar i dag som kulturinstitution. Fängelset ger dig en unik inblick i fängelselivet under de 153 åren då statsfängelset huserade brottslingar. Museet innehar världens största fängelsesamling, med över 10 000 föremål som tillsammans berättar fångarnas och personalens historia.


Sedan 2006 har man arbetat intensivt för att förvandla fängelset till ett museum där besökare får möjligheten att se fängelselivet både från fångarnas och personalens synvinkel. Rundvandringar i de historiska byggnaderna, ljudklipp från verkliga fängelsearbetare och den speciella stämningen på Horsens statsfängelse gör detta till en unik upplevelse.
Fängelset fungerar också som en konsertscen där legendariska band som Metallica har uppträtt.

Moderniserad herrgård i vackra omgivningar.

Bara 3 km från FÆNGSLET ligger Scandic Bygholm Park – en moderniserad, elegant herrgård i centrala Horsens. Herrgården är belägen mitt i den vackra Bygholm Park, som inbjuder till picknickar i det gröna. Inte långt därifrån, ca 5 km från hotellet, hittar du Horsens konstmuseum, bara en av många spännande sevärdheter och äventyr som väntar dig i Horsen.

Ha en fantastisk vistelse!