Barbershop på Scandic Malmen

Scandic Malmen har tillsammans med hippa barberarstudion MacLaren Barbers öppnat upp en popup i hotellobbyn där man kan få sig en rakning på klassiskt vis.

Barbershopar på uppgång

Ted Andersson, Guest Relations Manager på Scandic Malmen sammanfattar satsningen med en mening.
Vi vill kunna erbjuda våra gäster ytterligare en servicenivå och skapa en snackis på Södermalm.”

Trenden är tydlig. Manligt mode och skäggtrenden är mer inne än någonsin tidigare och barbershops är nu här för att stanna. MacLaren Barbers startades av Benjamin Laws. När han flyttade till Stockholm för några år sedan noterade han att frisörsalonger fanns runt varje hörn men att det var en tydlig avsaknad av riktiga amerikanska ”barbershops”.

För alla hotellgäster

I en riktig barberarsalong kan du få allt du kan tänka dig; hårklippning, skäggtrimning, mustaschputs, renrakning och en varm handduk som får dig att varva ner i en bekväm bakåtlutad barberarstol. Men tro inte att det är bara för skäggiga män; MacLaren Barbers klipper även kvinnor.

Uteliv, sovmorgon och en morgonrakning

Nu kan du kombinera ett besök på salongen med en kväll på Södermalm och övernattning på centrala Scandic Malmen med sitt populära barhäng. Detta är första gången Scandic prövar på att ge sina gäster möjligheten att få en klassisk rakning eller klippning utan att lämna hotellet. Salongen kommer att finnas direkt innanför entrén i lobbyn på Scandic Malmen vid Medborgarplatsen.

Salongen finns här tills vidare som en tillfällig pop-up-salong. Den ordinarie salongen MacLaren Barbers hittar du på Swedenborgsgatan 13.