Elitsatsningen

Många som elitsatsar inom idrott har svårt att få ekonomin att gå ihop. Något som starkt bidrar till att man avslutar en elitsatsning. Den här trenden vill Scandic hjälpa till att vända genom att erbjuda elitidrottare jobb med flexibla villkor.Jobb på scandic för elitidrottare

Det är få förunnat att kunna klara sig på den inkomst idrotten ger. Samtidigt är det inte alltid lätt att ha ett jobb när man är borta på tävlingar eller behöver sluta en viss tid för att hinna till träningar och matcher. 

Vi på Scandic vill att fler ska kunna fortsätta satsa på sin idrott. Därför lanserar vi tillsammans med Riksidrottsförbundet samt några av de större specialidrottsförbunden en satsning för kvinnliga elitsatsande idrottare som får möjlighet till anställning inom Scandic med fullt flexibla villkor för att kunna underlätta kombinationen av arbete och träningstider.

Vem kan söka?

Till att börja med kommer kvinnliga elitsatsande idrottare inom fotboll, ishockey, handboll samt basket kunna söka. Till hösten 2020, har Scandic tillsammans med Riksidrottsförbundet ambitionen att erbjuda Elitsatsningen även till elitsatsande män och idrottare inom fler sporter.

Vad erbjuder Scandic?

  • Elitidrottarna erbjuds anställning med flexibla villkor på hotell runt om i Sverige.
  • Under sin anställning kommer de få möjlighet till utbildning inom Scandic
  • De erbjuds en inspirationsföreläsningsserie där föreläsarna består av erfarna ledare och profiler inom både idrotten och näringslivet.
  • Utbildningarna är tänkta att underlätta en ”karriär efter karriären” det vill säga att när elitkarriären är över ska övergången till ett vanligt jobb funka smidigt. De erfarenheter elitidrottarna tar med sig är dessutom användbara hos alla arbetsgivare.

Varför gör Scandic den här satsningen?

Först och främst vill vi att fler ska kunna fortsätta satsa på sin idrott. I förlängningen ger även fler elitidrottare i Sverige fler idrottsframgångar. Dessutom är Scandic alltid i behov av duktiga medarbetare. Disciplinen, lagandan och ledarskapet från idrottsvärlden är användbara inom besöksnäringen. 

Hur söker man? 

Varje förbund sköter den första urvalsprocessen, därefter går de behöriga kandidaterna vidare till Scandic för anställningsintervjuer.