Årets sportförälder 2019

Vi är stolta över att för tredje året i rad ha utsett Årets sportförälder. Hela 1701 fina bidrag kom in och inte ett öga var torrt när vi läste igenom nomineringarna.Här är årets vinnare

Av de tio finalisterna var det Jonas Back, Ödsmåls IK  Fotboll, som fick flest röster och numera kan titulera sig Årets sportförälder 2019 – stort grattis Jonas!

Förutom äran vinner Jonas biljetter till ett sportevenemang och övernattning på Scandic för hela laget samt en VIP-kväll på Idrottsgalan.

Läs nomineringen av jonas:

”Jonas ser varje ungdom, lyssnar till deras livshistorier och stöttar dem i både med- och motgångar”

Ödsmåls IK är en liten förening - en förening som ofta får ”stå tillbaka” för de mer väletablerade klubbarna i kommunen. Utan vare sig konstgräsplaner, inomhushall eller fungerande utebelysning på anläggningen får han fotbollen i denna lilla klubb att vara en kärna för gemenskap och kärlek både på och utanför fotbollsplan.Outtröttlig finns han där för föreningen - för styrelsen- för ungdomssektionen - för laget - och för varje tonårstjejs individuella resa.För det handlar om så mycket mer än att ”bara vara tränare” (även om den uppgiften ibland kan vara tillräckligt klurig). Här handlar det om något större. Kanske handlar det framförallt om Jonas oerhörda förmåga att se varje ungdom, lyssna till deras livshistorier, och stötta dem vidare i både med och motgångar. Jonas har ett fantastiskt socialt engagemang där han lägger ner både hjärta och själ i att alla spelare ska ha samma förutsättningar till att få uppleva fotbollen. Om det är spelaren som inte har riktiga skor så står det ett par och väntar nästa träning, om avståndet till träningen är för långt så står han utanför för att skjutsa eller om det behövs ett extra stöd hos fysioterapueten så är han där. Omtanken har inga gränser. Tonårstiden är den tid som många tjejer väljer andra intressen och bortfallet är stort. Jonas har istället lyckats med det motsatta, laget är mer sammansvetsade än någonsin och tjejerna kan inte tänka sig något annat än en blöt fotbollsplan en regnig fredagskväll på grusplan i oktober. Utanför fotbollsplan ordnas schlagerfest, restaurangbesök, bowlingturnering, övernattningar och andra aktiviteter för att utveckla sammanhållningen i laget och för att behålla tjejerna i idrotten.

Nominerad av: Gabriella Graflund

Hederspristagare Årets sportförälder 2019

  • David Lindqvist, Hockey, Skå IK
  • Anette Baxmann, Vattenpolo, SK Ran
  • Marja Olander, Basket, Malbas
  • Joseph Salameh, Fotboll, IFK Stockholm
  • Sara Gunnarsson, Handboll, Hk Järnvägen
  • Efrem Teclu, Längdskidåkning, Svegs IK skidor
  • Magnus Alander, Hockey, Östersunds IK
  • Jessica Vesterlund, Taekwondo, Soo shim Taekwondo klubb Piteå
  • Adnan Bainca, Parafotboll, Unite People FC

tack för i år

Tack till alla er som nominerat och röstat! Vi fick in hela 1 701 nomineringar med personer som gör skillnad för unga sportare varje dag. Stort tack till alla er som lyft fram dessa vardagshjältar. 

Om utmärkelsen Årets sportförälder

På Scandic gillar vi sport och är stolta över att under årtionden ha härbärgerat alla från minsta knatte till den störst lysande stjärnan. Utmärkelsen Årets sportförälder är vårt sätt att uppmärksamma alla engagerade och stöttande sportföräldrar som kliver upp tidigt i gryningen för att skjutsa, som kränger korv i klubbhuset och hejar på från sidlinjen.