Årets sportförälder 2021

Ett stort, rungande tack till alla er som nominerade i Årets Sportförälder 2021 - vilka hjältar ni tipsade oss om! Drygt 680 bidrag kom in och vi har läst varenda ett. Nu har vi, efter mycket möda valt ut en vinnande eldsjäl och fyra andrapristagare - ett stort grattis till er!Årets sportförälder genomförs för femte året i rad!

Såklart var det inte lätt att välja ut en vinnare bland så många som gör så mycket för sport och barns utveckling. Alla är ni värdiga vinnare! Men i år vill vi uppmärksamma en vinnare som föll oss extra varmt om hjärtat. 

Vinnare är Javad Gholampor från Matforsbrottarna BK!

Nominerad av Emma Einarsson med motiveringen:

"Med en enorm glädje, engagemang och ödmjukhet delar fantastiska Javad både sina kunskaper inom brottning och sina kunskaper av livet med barn och ungdomar på ett trollbindande sätt. Han knyter sig an alla, föräldrar, aktiva och motståndare på ett sätt som är svårt att beskriva med ord. Han skapar ett magiskt lugn omkring sig som gör att varje individ vågar ta nästa steg i utvecklingen med både nyfikenhet och styrka. Att se en hel träningsgrupp, en individ med olika förutsättningar, olika behov och olika målsättningar är så naturligt för honom. Javad skulle med sin erfarenhet och kunskap kunna vara ledare i många stora klubbar men för honom handlar uppdraget om något större i en mindre klubb. Att få följa Javad och våra brottares resa tillsammans är magi. En magi han skapar och upprätthåller på varje träning och tävling tillsammans med brottarna med utgångspunkt i ömsesidig tillit och respekt. Att höra hur barn och ungdomar pratar MED och OM denna persons betydelse för deras idrottande och personligheter är rörande. Att se honom dela alla deras träningstimmar, framgångar och motgångar är som förälder ovärderligt. Våra barn, oavsett ålder och individuella mål med sin träning har redan alla tagit livets seger på brottarmattan. En tränare som alltid finns där och tror på dom, ger ett hjärta av guld, den finaste medalj man någonsin kan vinna."

Andraplatsvinnare Sport och klubb Nominerad av
Jenny Sörensen Innebandy. Backadalen IBF Britt-Marie Carlsson
Jörgen Sahlen Basket. Borås Basket F08 Linda Svedensten
Helena Preston Karate. Resarö Shotokan Karateklubb Fredrik Ehrenkrona
Ewa Wallgren Fotboll. Vejby IF Åsa Wulff

Det fullkomligt bubblar av engagemang inom små som stora klubbar och det tycker vi är glädjande att höra och att få ta del av. Vi hoppas att ni fortsätter sprida glädje, support och laganda för ni gör skillnad i barn och ungdomars vardag. Och att ni får njuta av en härlig vistelse hos oss på Scandic.

Vinsten: en upplevelse för hela laget 

Om din hjälte blir vår favorit så belönas hela gänget. I prispotten ligger nämligen fantastiska priser.

Vinsten för Årets sportföräldrar gäller i ett år från utfärdandet och gäller helger (fre-sön) samt skollov. Vinnarna utses av en jury på Scandic och beslutet kan inte överklagas. Vinnarna kontaktas efter tävlingens avslut och presenteras i Scandics digitala kanaler. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. 

Lagvinsten gäller under hela 2022.