Burgartävlingen

Torra tråkiga hamburgare hör inte hemma på grillen. Vi var nyfikna på vad våra Scandic Friends-medlemmar tyckte och bad därför om grilltips för den ultimata sommarhamburgaren. Vi fick in mängder av bidrag vilket vi tackar för. Här ser vi vinnarna.

1:a plats

Anders Ledhagen Jönköping

Vinner en övernattning på Scandic Järva Krog + 2 biljetter till VM-kval Friends Arena den 6 september, samt en hamburgermiddag.

"Först och främst som med allt så är kärlek den bästa ingrediensen. På en god andra plats kommer köttet, jag tycker brisket, högrev, shoulder, I princip lite "billigare" delar med högre fetthalt gärna 20-30%. Givetvist ekologiskt, närproducerat, vi vill ha en glada djur så långt det går.

Grovt malet och inte packat för hart, gärna format men inte packat. Kryddning, salt och en rejäl dos grovmalen svartpeppar. Cheddar är svårslaget som tillbehör, personligen tycker jag inlagd rödlök I vanlig 1-2-3 lag gör tricket.

En hemgjord majonäs, tomat som legat I solen och blivit sådär härlig som den bara kan bli I sol. En inlagd gurka vill jag ha men den skall ligga vid sidan. Bröd, gärna brioche, en viktficka att lägga skapelsen i.

Inga konstigheter, rustikt och enkelt. Jag tar den gärna I mindre storlek och äter två. Istället för pommes väljer jag en fotbollsmatch som tillbehör!"

2:a plats

Mattias Hermansson, Hökerum

Vinner 2 biljetter till VM kval Friends Arena den 6 september.

"Använd nötkött, grilla på hög temperatur inlednigsvis sedan i någon minut vid sidan av i indirekt värme för att hamna i rätt grad av "done" för dina gäster. Använd gärna lite träsflis från Hickory för en extra god smak av rökigt bacon. Servera med alla klassiska tillbehör och en god öl."

Vi kunde inte låta bli... 3 extra vinnare!

Dessa bidrag vinner en hamburgermiddag för 2 personer.

Henrik Jonsson, Alingsås

"Bra hamburgebröd, med de bästa tillbehören på ett sidobord, klart innan burgaren börjar grillas. Finskurna lökringar, solmogna tomater i skivor samt salladsblad upplagt.

Extra tillbehör som ketchup, senap, ostskivor, worcestersås, tabasco, chipotlesås ställs givetvis fram. Finmalet kvalitetskött från snäll djurhållning, formas varsamt till burgare av lagom storlek. Salta och peppra på ena sidan.

Lägg på lagom varm grill med rengjort och tätt grillgaller, salta och peppra på ovansidan. Låt ligga någon minut, vänd och grilla någon minut innan du vänder andra gången.

Efter ytterligare någon minut har du en färdig hamburgare med en ljust rosa kärna att servera dina vänner.De plockar av tillbehören till sin egen hamburgare och tar en Dugges "All the way" som måltidsdryck."

Martin Knutsson, Norrköping

"Nötfärs blandat med gul lök och riven halloumiost sedan serverar man det tillsammans med lätt stekt Ciabattabröd istället för hamburgerbröd.

Till det så har man rödlök och körsbärstomater som stått i marinering ett dygn med vitvingsvinäger, en skvätt soya samt Italiensk salladskrydda. Till detta äter man en mixsallad med åtminstonde ruccola i."

Linda Sterner, Strängnäs

"Ofta serveras både burgare och tillbehör för varma till barnen. De kan inte vänta utan vill hugga i direkt. Bästa restaurangen för mig som småbarnsmamma serverar barnen maten först i ättemperatur så de kan hugga in direkt utan att bränna sig och bli ledsna. Att vänta när maten står mitt framför ögonen är svårt när man är liten."