Restaurangtips i Stockholm: kökschefens favoriter

Caroline Åkerstam är kökschef på Downtown Camper by Scandic. Här är hennes guide till de riktiga pärlorna bland mat och dryck på Scandic i Stockholm.

här är Carolines smultronställen

Oavsett om din grej är att grilla mashmallows inomhus, njuta av ett svalt glas i en lummig trädgård eller bara att äta magiskt god pizza hoppas vi du hittar några nya favoriter bland tipsen.

Inomhuscamping i city

En regnig sommarkväll är baren The Nest högst uppe på Downtown Camper by Scandic på Brunkebergstorg det självklara valet. En mer magisk plats att se himlens ljusspel på finns inte och att dessutom kunna värma sig och grilla marshmallows vid den stora inomhuselden är oslagbart.

Gårdskyckling från rotisserie

 

Scandic Continental mittemot centralstationen på Vasagatan är kanske mest känd för sin fantastiska takbar Capital med utsikt mot stadshuset och Södermalm. Sex våningar längre ner i huset, med ingång från Klarabergsgatan, hittar man restaurangen The Market som serverar den mest fantastiska kycklingen varsamt tillredd i det egna rotisseriet. Mitt tips: först middag sen hissen upp till drinkarna!

Stockholms bästa macka

Scandic Klara på Slöjdgatan 7 serverar en Grand Sandwich med avokado, pocherat ägg och brynt smör som är to die for. Supercentralt beläget så man har alltid vägarna förbi!

Lummigt på Östermalm

Uteserveringen på Scandic Park, inklämd mellan Humlegården och ambassader, är en riktig oas där jag gärna dricker ett glas must eller vitt till en fräsch sallad. Sommar på Östermalm!

Chark tills du storknar

På Jamie’s Italian inne på Scandic Anglais på Humlegårdsgatan 23 serveras lunch på buffé mån-fre 12:00-14:30. Pasta och pizzor efter Jamie Olivers recept och dessutom chark i alla dess former. Magiskt! (Pris 145:-/pp barn 3-13 år 10 kr/år)

Cava på innergården

Scandic No 53 på Kungsgatan 53 har en riktig pärla till innergård och ett stort utbud av cava. Perfekt doldis att vila fötterna på efter shoppingen eller starta kvällen med.

Härliga hötorget

Från uteserveringarna på Haymarket by Scandic njuter man av Hötorgets myller från första parkett: På Gretas äter jag frukost hela dagen och på Paul’s väljer jag råbiffen, varje gång!

Musik & Icecream cocktails

Grand Central by Scandic korsningen Vasagatan/Kungsgatan kör man på Bar Acoustic DJ-set varje fredag och lördag kl 21-01:30 hela sommaren. De har en gedigen cocktaillista som dessutom under sommaren kompletteras med drinkar med glass i. Kan det bli bättre? Kolla in hotellets Facebooksida för att se vilka DJ:s som kör denna vecka.

Öl på Söder

Inget söder utan Malmen! Klassiska Lilla Hotellbaren på Scandic Malmen har ett enormt ölutbud och mycket DJ-spelningar hela sommaren. Uteserveringen ut mot Medis bjuder också på kul people watching. En bra kväll på Söder startar här!

Soliga terrasser

Det finns dessutom flera härliga takterrasser på våra hotell i stan, tex Sailor bar uppe på Scandic Sjöfartshotellet vid Slussen med utsikt över Djurgården och Saltsjön. Scandic Anglais terrass bjuder på utsikt över takåsarna och en riktig Central Park-känsla.