Klimatsmarta sommardrinkar

Med hjälp av mat som inte gått åt vid våra frukostar har vi komponerat supersmaskiga sommardrinkar som minskar matsvinnet och gör gott för både klimatet och smaklökarna.

All taste, no waste

Våra sommardrinkar smakar inte bara toppen, de bidrar dessutom till ett minskat matsvinn. Med hjälp av mat som inte gått åt vid våra frukostar, bland annat kaffesumpar, gurkslattar och räddade hallon, har vi komponerat drinkar som gör både klimatet och smaklökarna en tjänst. Så att du kan göra gott genom att dricka gott!

Våra klimatsmarta sommardrinkar är skapade av barteamet på Haymarket by Scandic och finns tillgängliga på alla våra svenska hotell från den 21 juni.


GREEN GIGGLE. Här har vi tagit tillvara på överbliven gurka från frukosten, skapat en hemgjord shrub och krönt alltsammans med fransk cider och ekologisk fläder.


RAZZYCLE. Istället för att slänga överblivna hallon, så har vi gjort en hemgjord Raspberry Syrup. Och tillsammans med en prisbelönt gin blir det en cocktail som både gör och smakar gott.


ECOSPRESSO. Till den här iskalla kaffedrinken har vi inte bara bryggt coldbrew på kaffesump, vi har dessutom gjort en hemgjord kaffelikör. Och tillsammans smakar det alldeles ljuvligt.


TOMORROW COLLINS. Tänk en Tom Collins. Fast med hemgjord Lime Cordial, svensk gin och ekologisk kombuchapå granatäpple. Tada, sommaren är räddad!